Direktlänk till inlägg 1 mars 2015

Varannan vecka

Av Jenny - 1 mars 2015 12:35

Så är det dags att klippa klorna på mina, ja jag säger mina lakrits troll =)

För det är vad de är, mina goa krulliga lakrits troll...

  Mamma Grå


En dam som vet precis varför jag oftast kommer på besök, då fjomsar & flamsar hon i hopp om att jag ska glömma varför jag är där eller iaf glömma hennes klor.

Men efter lite trugande och pussande så står hon snällt under de ca 2 minuterna det tar att klippa Damens klor.

Vid den den här tidpunkten på året så har Gråsan lagt på sig " tofflor" på tassarna, så man får vika undan "tofflorna" för att komma åt klorna.

En massa päls med andra ord på tassarna.

Jag ska erkänna att det oftasts uppstår blodvite när jag klipper Gråsans klor, hon har en klo som är ytterst känslig och vi glömmer varje gång vilken klo det är och jag luckas alltid nagga den..Stackarns Grå, inte för att hon säger ngt men blod blir det...Men nu så vi memorerat just vilken klo det är, vänster fram, 3:je klon utifrån!!


Efter att jag "kapat" alla tassarna så är det självklart godis bjudning, jag tar alltid med mig ngt extra gott hemmifrån.

  Mys & pussar efteråt är ett måste!


Sedan så har vi ju Akilles, kungen, killen som är så cool att to.m pingviner fryser i hans sällskap ;)

  Akilles


Han som sin mor Grå vet precis varför jag kommer på besök just den dagen, men han vet oxå att man Alltid får godis, sådant godis som han AAAALLLDDRRIIGG får hemma, iaf om man frågar han.

Men innan vi klipper klorna så har vi våran "egen" procedur.

Vi måste snacka lite, kolla så matte har skött sig mellan gångerna, det har hon säger han, men det ända som han är grymt besviken på är att han inte får åka så mkt blåbil längre, men det fixade vi idag.

Det händer to.m att jag hämtar upp Akilles så hans ska få åka en sväng när jag tex hämtar Melody i skolan. Han är så go denna kille.

 

I denna procedur ingår även en massa kliande & mysande och självklart så måste han bara få mig att landa på gumpen där jag sitter på huk, han knuffas så hårt med sin rumpan och han ger sig inte föränns jag tappar balansen och sätter mig på gumpen.

Han snurrar och knuffar och snurrar och knuffar tills det att jag inte kan hålla emot han utan landa på gumpen  =)

När jag väl har landat så pussar han mig på kinden och struttar/ spatserar stolt fram till sin matte , man ser nästan hur han säger

-Titta nu fick jag omkull henne igen...

När jag sedan tar tag i klotången så kan man riktigt se hur bomullsvadden hoppar in i hans öron =) För helt plötsligt så hör han inget alls!

Men efter en blick ifrån matte och ett kom nu Akilles så lomar han fram och ställer sig snäll och väntar, ja det tar inte mer än 2 min på denna herren heller, runda & korta klor blir det så att matte inte kan höra när han smyger fram på golvet.

 

Efteråt så får han självklart godis och en puss, fast pussen är nog mer ifrån mitt hålla än Akilles, för han är ju en cool kille!

 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 25 mars 2023 17:39

              Under detta mäktiga tifo stod vi när MFF möte Hammarby i Cup finalen 2022 på Tele 2 Arena. Det blev varmt kan bara tilläggas.       Mäktigt Skåne tifo!           ...

Av Jenny - 23 januari 2023 19:18

Innebar för min del utökade arbetsuppgifter. Jag som inte flugit allt för många gånger i mitt liv fick en hel del resande under bältet i slutet av 2022.   Kiruna*3 Lycksele*2 Kalix*1   Jag har stötat och varit med och byggt upp 2 nya bu...

Av Jenny - 12 januari 2023 19:00

I måndags kom de glada nyheterna -Dottern blir uppflyttad till Dam Juniorerna (F19) , tjejen som går all in när det kommer till att spela och att titta på sporten, hon som aldrig säger nej till en xtra träning eller en xtra match, hon som alltid stä...

Av Jenny - 27 februari 2022 17:33

beslut är oftast just det, tuffa! Men så också de som är rätt just där och då. Jag har nu i några år velat fram och tillbaks om huruvida vi ska skaffa en hund till eller om jag ska låta hunderiet rinna ut i sanden.   Jag älskar att ha hund och ...

Av Jenny - 25 februari 2022 17:15

Ja det är vad dottern fyller idag... Jag menar 15 år.... Satan vad tiden går fort! Men jag älskar verkligen att se båda mina barn växa och utvecklas, se dem ta steg för steg i sin utveckling och sin självinsikt.   Grattis älskade unge!     ...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards