Direktlänk till inlägg 12 maj 2015
Vad är ett sunt förhållande till mat?
Idag finns det ju så många olika metoder till att hålla sin vikt eller att gå ner i vikt.
Du kan sluta äta potatis, pasta, ris. Du kan dricka shakes alla måltiderna i 3veckor...Medmer
Men vad är egentligen sunt?
En självklarthet iaf för mig är ju att McD och Pizza & Kebab, ja snabbmats menyer inte är nyttigt. Men är potatis & ris verkligen onyttigt?
Och självklart ska man ngn gång ibland kunna unna sig, men det innebär inte flera gånger i veckan,
Utan en, eller bara en gång i månaden...
Jag kan det där med protein och fetter, rätt fetter, och vad man ska hålla koll på ...men..
Jag kan tycka att man ska kunna äta vad som hellst i husmannskost menyn men att man gör det med måtta.
Att äta mindre portioner...
Ta en mindre tallrik, men att ta bort ngt helt för att sedan ösa på tex grädde och annat fett är ngt som inte riktigt går ihop för mig, speciellt inte för min mage som inte skulle klara av det, och med handen på hjärtat så skulle jag nog bli en aningen grinig om jag inte fick en kokt potatis till fisken tex ;)
Men vi alla fungerar som sagt olika =)
Nu vet jag att dessa metoder fungerar för vissa men dock inte för alla, men jag kan tycka att det idag går lite överstyr det här med banta och träna.
Vi ska självklart vara hälsosamma, men idag har det gått en aningen överstyr, tycker iaf jag.
Självklart ska man må bra & vara hälsosam men vart går gränsen?
Varför är det så "fel" att vara rund, ja då menar jag runt och inte fet,ja jag erkänner att jag är fet! Det säger jag absolut inget annat om, jag vet att jag borde gå ner i vikt för hälsans skull. Men ibland är det inte att "bara" göra det.
Motivation är en stor faktor, och den har en stor förmåga att inte finnas till, och jag ska vara ärlig och säga att den inte hittar hit när jag ser andras blickar eller ser hur andra äter & tränar, det gör att jag tappar lusten & sugen att äns ta tag i mitt problem.
Jag te.x går inte in på ett gym då det känns så fel, för de som redan finns där är till 98% redan smala & vältränade, så för mig känns det inte ok. Jag vel tänk kan tyckas men så är det och jag kan nog tänka mig att det är flera som tänker så.
För hur kommer det sig att man på 50-60-70 talet kunde äta potatis utan att se ut som vi gör idag?
Ris äts det i mängder i andra länder, men ingen övervikt.
Varför var det så att socker var en lyx vara? Vart ligger egentligen problemet på all övervikt som det skrivs om idag?
Jag sticker ut hakan och säger att det är all köpmat, det färdigköpta du köper i din matbutik, fastfood, vi lagar inte maten idag som vi gjorde förr.
Allt socker och alla andra ämnen som står på förpackningarna som vi inte har en aning om vad de betyder!
Plus att vi inte rör oss lika mkt i mångt och mkt som vi gjorde förr, Tv´n, datorn är stora bovar i det långa loppet.
Så ist för att ta bort mat så minska och rör på sig.. Visst ibland krävs det mer hjälp och ibland så har kroppen bara sagt STOPP! Ja det gör att det inte alla gånger är lätt att tappa den där vikten som är så lätt att lägga på sig.
Men tänk så här nästa gång du möter en som är överviktig, kanske är denne sjuk, eller äter medicin så att vikten sitter kvar oavsett hu mkt den tränar eller äter rätt ist för att titta nedvärderande och tänka sluta ät så mkt godis och dricka!
För alla "stora" gör faktiskt inte det! Det är många som jobbar hårt för att tappa sina kg, men man kommer till en gräns där det nästan känns som att man Bantar sig Tjock...
Äta mindre, äta rätt & självklart motionera!
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
| 1 | 2 | 3 |
|||||||
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | |||
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
| |||||||||
