Direktlänk till inlägg 30 maj 2015

En lång natt

Av Jenny - 30 maj 2015 08:00

Ja denna natt vart lång, fick ett samtal som gjorde att större delen av natten spenderades i telefonen.

En vän ringde, en person som jag inte har pratat med ja jag vet inte hur länge men denne kände just nu att jag var den som h*n ville prata med.

Vilket gör mig jätte glad, för även om vi inte pratat ja på säkert över 6 månader så kände h*n att jag var den som kunde hjälpa i just denna stund.


När vi avslutat vårat samtal i morse så snurrade mina tankar vidare på vad jag har upplevt, vad som format mig till den hårda personen som jag är idag när ngn nämner just detta för mig. Inte hård för en person som nu min vän, utan emot de personer som hotar, hotar med syftet att såra, bara för att man vill att man ska "dalta" tassa på tå runt.. Men nu tar vi det ifrån början!


Vännen som ringde hade just fått ett besked om att en som denne älskat just tagit sitt eget liv.

En person har mått så dåligt att den inte har sett ngn annan utväg än att ta sitt liv för att undkomma.

Jag har själv aldrig varit i den situationen där jag har behövt vara den som blir kvar, den som ska bearbeta sorgen och få vetskapen om att ngn i min omgivning mått så dåligt att denne inte har kunnat berätta, velat berätta att den har kommit så långt i sitt tänkande och att sedan utföra i resultatet att ta sitt eget liv.

För jag tror att personer som kommit till den svarta gränsen verkligen inte ser eller tro sig ha en annan utväg.

Detta gör mig både arg & ledsen. Ledsen för att den personen lever i ett sådant "mörker" att det inte finns en livlina kvar ett stödja sig på.

Arg för att jag har levt i hela mitt ungdomsliv och en bit till med hoten om att ta livet av sig, av människor som bara säger det för att man sk må dåligt, de vill att man ska "gå på äggskal" runt dem, de har aldrig haft en tanke på att verkligen gör det, utan det är hot, hot för att få andra att må dåligt.

Vilket idag har gjort mig kall, så kall att jag säger- Ja men gör det då! Men jag tänker inte gå på din begravning!


Och att det har gått så långt att man säger så det känns inte heller rätt, men när man så ofta som jag har fått höra- Jag ska ta livet av mig, du älskar inte mig mm så trubbar det av en! Jag skulle ALDRIG tex utsätta mina barn eller andra i min närhet för dessa ord bara för att jag vill ha ngt eller vill få dem att må dåligt! Jag hoppas verkligen att de heller aldrig kommer att utala dessa ord som ett "hån" emot andra eller slänga ur sig dessa ord bara för att såra, för att få ngn att må så dåligt att denne stannar fast den inte vill!


Men jag ser lite på det så här, att en person som slänger ur sig att denne ska ta livet av sig, tar tex tabletter för att hota som de sedan spottar ut för att sedan säga - Hur dum tror du jag är?

Eller står med kökskniven och viftar och säger , jag ska skära mig... För att sedan lägga tillbaka kniven i kökslådan och nöjt gå därifrån då deras vilja vann...


Eller säger att de ska ta sitt liv för att man inte älskar dem längre tex i ett förhållande, det är dessa personer som får mig att bli så förbannad, det är sådana personer som jag tyvärr har haft i min omgivning i större delen av mitt liv. Men jag kan ju bara till lägga att de inte gör det idag och nej de har inte tagit sitt liv, de lever och jag gissar fortsatt att hota med det, för jag tror att har man lagt det i sin repotoar så ligger den kvar där.


För jag tror att personer som verkligen vill ta sitt liv säkert har sagt det vid ngn tillfälle, - Jag funderar på att låta mitt liv ta slut, men att det kanske inte har uppmärksammats som ett rop på hjälp.

Det är inte dessa personer som använder det som ett slag ord utan ett verkligt rop på hjälp, de smyger in det i ett samtal, små ord som antagligen inte märks, små ord små ledtrådar, men tyvärr så små att de i omgivningen inte märker det.

Eller så säger de inget alls utan en dag så finns de bara inte kvar hos oss.


Jag kan på ngt vis förstå men ändå inte. Jag har aldrig mått så dåligt, har aldrig sjunkit så lågt. Och jag hoppas verkligen att de i min omgivning, barn, vänner, bekanta , familj vet att jag alltid kommer att ha en öppen dörr, ett öra att lyssna med när de mår dåligt. Men jag kommer aldrig att tolerera hot om att ta sitt liv bara för att att fiska efter sympati, då kommer man att slå i väggen....

Det jag faktiskt inte kan förstå är varför man gör så?

Hotar om att ta sitt liv för att få ngn annan att må dåligt, för att såra, för att få som man vill, varför vill man såra en annan person som man to.m säger sig älska, när man i själva verket bara gör det för att vara elak!

Varför???


Jag lider med min vän idag, denna har förlorat ngn i sitt liv, ngn som inte såg en annan utväg, som inte kände att livet var värt att leva. Jag känner med dennes familj, de har mist ngn , en person de aldrig kommer att få se le igen, aldrig höra dennes röst... En situation så på ngt sätt obegriplig att jag har svårt att sätta ord på den..

Jag är bara så otroligt tacksam att jag fick vara den peronen som h*n ville prata med i natt, att jag var den på ngt vis tryggheten, den peronen som h*n kände kunde ge det stöd som behövdes, det örat som kunde lyssna och säga det som kanse de som lever närmare inte kan.


                                                  
                  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 25 mars 2023 17:39

              Under detta mäktiga tifo stod vi när MFF möte Hammarby i Cup finalen 2022 på Tele 2 Arena. Det blev varmt kan bara tilläggas.       Mäktigt Skåne tifo!           ...

Av Jenny - 23 januari 2023 19:18

Innebar för min del utökade arbetsuppgifter. Jag som inte flugit allt för många gånger i mitt liv fick en hel del resande under bältet i slutet av 2022.   Kiruna*3 Lycksele*2 Kalix*1   Jag har stötat och varit med och byggt upp 2 nya bu...

Av Jenny - 12 januari 2023 19:00

I måndags kom de glada nyheterna -Dottern blir uppflyttad till Dam Juniorerna (F19) , tjejen som går all in när det kommer till att spela och att titta på sporten, hon som aldrig säger nej till en xtra träning eller en xtra match, hon som alltid stä...

Av Jenny - 27 februari 2022 17:33

beslut är oftast just det, tuffa! Men så också de som är rätt just där och då. Jag har nu i några år velat fram och tillbaks om huruvida vi ska skaffa en hund till eller om jag ska låta hunderiet rinna ut i sanden.   Jag älskar att ha hund och ...

Av Jenny - 25 februari 2022 17:15

Ja det är vad dottern fyller idag... Jag menar 15 år.... Satan vad tiden går fort! Men jag älskar verkligen att se båda mina barn växa och utvecklas, se dem ta steg för steg i sin utveckling och sin självinsikt.   Grattis älskade unge!     ...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards