Alla inlägg under december 2015

Av Jenny - 19 december 2015 18:02

Ja även om man var otroligt seg så var det ju ändå dax att fixa lite inför jul.

För även om inte själva julkänslan har infunnit sig så är den ju på ingång.


Så på dagens schema stod, vitlöks sill, snickers kaka, knäck, kola och Melody & Mattias bakade peppar kakor, han hade to.m gjort degen själv, börjar bli en aningen avangserad nu *s*


Knäcken blev det alldeles för få utav så jag ska göra en till satts i morgon!


Resultatet blev så här:

    Snickers kakan

  Pepparkakorna

    Knäck & cola

  Vitlöks sillen ( den blev otroligt god!! )

Seg

Av Jenny - 19 december 2015 15:27

Ja det är nog en " understatment" idag, känns som om jag skule har varit och festat i flera dagar, vilket jag inte har gjort ( drack ju inte ngn som var alkoholhaltigt äns) så man kan ju undra om det inte är så att jag to.m reagerar på ångorna ifrån andra *s*


Men satan så kul det var!!!

Det var ju tyvär många "om" det skull bli ngn julgala då företaget som driver det satte sig i konkurs, så den showen som skulle gå i Stockholm blev inställd, men som tur var inte den här!

         

Det var många stora artister med, Petter, Måns S, Jill J, Lena PH, Hasse Andersson, Darin, Miss Li, Ola Salo & Galavärd var David Hellenius.

Det var en grym show måste jag bara säga igen!!!!

Det blev inte många foton med mobilen då jag hade fullt upp med att ryckas med =)

       


Maten var under all kritik måste jag säga, men den stod Göransson själv för och det är absolut ngt de måste bli bättre på, kylvaror stod öppet i den varma lokalen där bör man nog tänka mer på bakterieflödet!!

Efterätterna är knapps ngt som man bör nämna för det var näst intill obefintlig!!


Showen öppnades med ett nummer av Lena & David, de körde Katy Perrys " Firework", sedan kom Måns in och jag tror vi i publiken väntade oss en aningen mer än vad han levererade, Jill klev sedan in på scen och , hon lika så, väldigt off, det vart ingen fart på publiken.

Men, så klev Hasse in på scenen och drog i gång Änglahund, och satan, taket på arenan höll på att lyfta!!!

Det vart fart på alla och vi dansade och sjöng med!

Sedan så kom Darit ut och körde "Apan", stämningen låg på top!!

Sen dalade det igen, då Salo, Ph , Jill & Petter inte riktigt levererade i första halva, andra halvan blev så mkt bättre, men de som verkligen stod för showen var Darin, Hasse & Miss Li!!

När Hasse sedan kom in för att köra sin Guld och Gröna skoar så var det inte många som satt kvar i sina stolar, vilket krut det är i han, ja jag sjöng så jag nästan var hes när jag kom hem, men bara nästan  =)


Men absolut en kväll jag sent kommer att glömma, en bra show, super kollegor och en stämning som var på topp hela kvällen igenom!



Av Jenny - 17 december 2015 20:49

Vi har pratat mkt om det här med julklappar, inte bara jag & Mattias utan runtom i olika sammanhang.

Jag funderar verkligen på hur vi tänker idag när det kommer till presenter.

Är det mängden som räknas eller är det priset?

Det är många kring jul som sätter sig i skuld av just den här anledningen, man handlar mer än vad man egentligen har råd med.

Jag känner att det på ngt vis har kommit att bli en tävling, vem kan ge mest eller dyrast.


 

Jag tänker på de som kanske bara har en inkomst eller de som inte har en stor släkt vilket gör att de barnen kanske inte får lika många klappar som de med en stor släkt.

Dessa föräldrar kan jag förstå att de kan komma att känna en press att ge sina barn mer klappar än vad det kanske finns utrymme för.

Det är tragiskt att det har gått så långt.

Är det verkligen så att vi sätter ett pris på kärleken? För det är väl ändå det som julen ska handla om?!?

Eller??

Jag tycker att det är tanken bakom klapparna som ska räknas, det är iaf vad jag lär mina barn!

Jag vet att det kan vara otroligt svårt när man vet att det kommer att "skrytas" om klapparna när lovet är slut och de är tillbax i skolan eller dagis..

Det är för många som sätter sig i skuld eller tom andra i skuld bara för att kunna handla, ska det inte räcka med bara att vara med varandra, att ge ngt litet ?

Varför har det kommit att bli en teknik tävling?

Har det inte gått överstyr?

Jo jag tycker iaf det!

Så varför inte stanna upp och fundera på vad verkligen julen ska betyda just för dig, för dig och din familj, stor som liten!

Barnen ser och hör mer än vad vi tror, förklara det här med pris, förklara det här med inkomst och utgifter om de är stora nog att förstå en del i det. Våra barn älskar oss, inte det vi kan köpa dem.

Ta vara på den tiden ni har ihop för de växer upp och skaffar sedan egna barn, så lär dem värdet av sammhörighet ist för dyra saker.

  Så se inte mängden under granen, utan se kärleken i det du ger istället =)


 




Av Jenny - 17 december 2015 20:34

Ikväll står det nagel fix och färgning av hår på schemat..

Varför då kan man ju undra..

Jo i morgon ska jag gå med arbetskollegorna på Julgalan här i Viken.

Så jag känner att jag behöver piffas upp en aningen.

Jag var även och köpte en ny kofta och smink , även ett nytt halsband.

Jag är ingen kjol eller klännings person så det kommer att bli svarta byxor med en röd tröja och sedan den nya långa koftan & ett par svarta boots på fötterna =)


                                 


Det ska bli riktigt kul, jag har ju aldrig varit på ngn Julgala innan men mina arbetskollegor har gått ett par gånger och de säger att det är riktigt kul!

Vi ska träffas innan hemma hos A-M och dricka lite bubbel, eller ja de ska dricka bubbel, jag dricker nog helldre en vanlig dricka =)


Men jag hoppas på en trevlig kväll med mycke skratt och bra musik!







Av Jenny - 14 december 2015 20:11

var vi på lördags morgonen, ska väl erkänna att man inte är ngn ungdom längre och att de få timmars sömn kändes på tok för få, men när vi väl kom igång så gick det bättre.

Vi unnade oss en snabbfrukost på resturangen den Gyllene Måsen , därefter styrde vi bilen för att hämta upp Cajsa, som skulle åka med oss till mässan.


Det var inte många bilar ute och körde på motorvägen, det var mörk men det ändrades ju närmare mässhallen vi kom.

Som vi räknade med så blev det kö vid parkeringen.


  På väg     I kön på vägen in till mäss parkeringen..


Vi skrattade lite smått när vi satt där i bilkön och såg utställare som klev ur sina bilar för att ta med sig hund och en del pakning för att gå sista biten ( ja självklart lämnade de även ngn som körde bilen till parkeringsplatsen)

Vi satt i kö i över 45 minuter.

Vi försökte få Cajsa till att blinka lite med ögonen när vi åkte förbi parkeringsplatsen för funktionärer ( där fanns det massor med plats) , det stod nämligen unga söta pojkar där för att styra oss rätt, men hon ville inte ( konstigt *asg)

Vi försökte även oss på att få parkera där det stod press, men de tyckte inte riktigt om förklaringen jag kom med,

-Att jag var under sådan "press" att hitta en parkerings plats & att då skylten hänvisade till press ;)

Så det var bara snällt att stå kvar i kön och vänta tills vi kom till en tom parkerings plats...


Ja det var nog roligare i bilen under det här scenariot , än vad det är i skrivandets form, skratta det gjorde vi iaf så tårarna rann , jag tror nog att stackarns Cajsa undrade vilket idioter hennes mamma släppt iväg henne med *s*

Men hon skrattade iaf =)

                                                  
      


Väl inne på mässan så gick Cajsa till sina vänner som hon bestämt träff med och jag och Anette gick igenom vilka tider det var som gällde för de raser vi ville se.

Afghaner & basenji, malteser & mudi, tibetansk terrier mf.

Anette var intresserad av Malteser & Afghan & Tibbar, så där blev hon stående.

Jag tassade i väg till basenji ringen när det var dags men stod inte kvar så länge ( till öppenklass hanar var under bedömning)

Jag kunde gissa mig till utgången redan efter en titt i programmet.

Fastnade efter vägen genom att prata lite med personer som ställde i andra ringar, sedan tog det stopp i Mudi ringen.

Såg fram till placeringen i bästa hane , sedan tassade jag vidare för att se på afghanerna jag med.

Ställde en del frågor under bedömningen gång då jag ibland ville veta vad som saknades eller vad som var bra hos just den individen.

Men när det kom till val av bästa tik så höll inte domaren alls sin röda tråd,( gälde även vid val av bästa hane) en tråd hon hade följt under hela bedömningstiden., det är svårt att förklara i skrift, tror man måste stå vid ringen för att se och förstå vad jag menar.


Men när det kom till val av bästa tik så klappade & tittade hon mer på handlern än vad hon gjorde på hunden och då insåg vi att valet redan var gjort.

I mina ögon så var det inte den bästa tiken som plockades fram och tydligen inte i många andras heller, men som sagt det är domarens val för dagen som räknas =) 

                                                  
             

Vi stannade inte för att se Bir & Bim då vi tyckte att det redan var uppgjort, ja jag är väldigt kritisk när det kommer till det här med, ibland en så genomskinlig snöres bedömning =(


Men nu var det iaf dags att kolla in själva mässan och alla olika montrar som fanns!

I år fick jag med mig en hel del smakprover, jag är inte intresserad av att byta foder men att ge som gotta är aldrig fel =)

                                           

Vi gick och tittade i de olika ras montrarna då det alltid är lika kul att se hur det verkligen tas på allvar kring  att just framhäva " sin " ras.

Många raser blev " min nästa" ;)


Vi tittade sedan igenom försäljnings montrarna och jag köpte mig ett nytt utställnings koppel, för jag har ju absolut inga här hemma, så nu finns det inga ursäkter att använda på den fronten iaf =)

  Ett vitt med lila bling och en läder "hakklapp" 


När klockan började närma sig  halv tre så kände vi hungern smyga på och det var dags att börja tänka på hemgång, vi ringde efter Cajsa som även skulle åka med oss hem.


Vi stannade på Burger King i Årsta för att mätta hungern som blivit efter en heldag på Mässan =)

  Så gott!!


Väl hemma i Enköping igen så lämnade vi av lilla fröken sedan så blev det ett snabb stopp för att packa in i bilen och säga hej då till Anette.

Sedan styrde jag kosan hem till Viken igen.


Jag har iaf haft en otroligt rolig helg, ngt som absolut ska göras om !!



                                                  
                           






Av Jenny - 14 december 2015 19:33

Ja nu känns det som om jag har landat efter helgens upptåg.

I fredags efter jobbet så styrde jag som sagt bilen emot Enköping och min syster, fast först så var jag tvungen att svänga förbi hemma då hon beställt en daim tårta av mannen och jag var osäker på om vi hade en fungerande frys på jobbet..


Men efter det (ca 18,30) så styrde jag kosan mot Sveriges närmaste stad och utlovad kvällsmat.

Det blev i från Chop Chop...Nomnomnom

                                     


Men jag ska väl även erkänna att jag körde fel när jag väl var framme, allt ser ju annorlunda ut i mörkret *s*

Jag hade fått för mig att det var den första avtagsvägen till vänster när jag körde upp emot Coop , men det var ju helt fel, eller nja det var ju rätt om jag skulle ha hämtat syster på hennes jobb,T Enköping, men uppfarten till hennes place, var andra uppfarten på vänster sida =)

Men jag måste ju få klappa mig själv på axeln, för att jag hittade någe sådär rätt utan gps, ja jag har ett urusellt lokalsinne & är urdålig på adresser, så oftast är gps´n min bästa vän när jag är ute på äventyr =)

Skrattade för mig själv när jag lyfte luren för att ringa Anette och tala om att jag kört vilse..( ja ngn svordom kom det säkert oxå när jag snurrat i de första 5 rondellerna och insåg att det inte alls blev rätt, inte för att det var rondeller dock)


Nu var det läääänge sedan jag bodde i Enköping och jag har inte varit där på senare år heller men man kan ju lungt säga att det byggts ut en hel del plus att de verkar ha fått dille på dessa rondeller.

Jag har då aldrig varit med om maken till en liten stad med så många rondeller ( som sagt jag passerade "bara" 5 st på väg in till syrrran,det fanns tydligen flera), de har nämligen bara bara två rödlysen kvar i Enköping , resten är som sagt, rondeller eller avsmalnande väg.

En av de rondeller vi åkte igenom var utrustad med lampor, de skiftade i olika färger, faktiskt riktigt vackert i mörkret.

'     Jag missade dock skiftningen till lila.


Vi satt och pratade till en bra bit över ett på natten, det var en aningen svårt att sluta surra, men vi insåg att om vi ska orka upp kl 06,30 för att ta oss till mässan i skaplig tid så var det ett måste att iaf få några timmars sömn.

Vi skulle även häma upp dottern till en av Anettes arbets kamrater, så bums i säng... Men efter lite ( eller mkt) mer surrande så försökte vi ,om och om igen *s*

Tror to.m att klockan sprang en bra bit över två snåret innan vi verkligen kom till skott =)

Men jag har nog inte skrattat så mkt på länge...








Av Jenny - 10 december 2015 20:15

Å klart..

Inför min lilla tripp =)


kläder -check

Ost & Salami- check

Jul & födelsedags kort- check


           Väska m kläder  ( ny inköpt väska to.m)

           Beställda salamin och cheddar ost 

               Jul & födelsedags kort av eget val =)


Nu bara ett och ett halft arbetspass bort, sen så ..

Ja som det kanske märks så är det här ngt som jag ser fram emot. 

Stockholms hundmässa är ngt att se fram emot, iaf för en hundnörd som jag, ett litet måste varje december.

Det är ras montrar, försäljnings montrar, hundar, agility uppvisning mm mm..

I år går utställningen till minnet av Kenneth Edh, som sorgligt nog gick bort tidigare i år.


                                                     


Iår ska jag själv inte vänstervarva ngt på mässan då jag inte har en hund som håller måttet ( i mina ögon) men vem vet hon kanske har mognat på sig i alla avseenden så att vi kanske kan börja trampa runt í vänstervarv nästa år.

                                       Sundevil´s Zenyatta - sommaren 2015


Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards