Alla inlägg under januari 2016

Av Jenny - 17 januari 2016 14:58

50 nyanser av honom enligt Christian...


Ja det är boken som jag läser nu.

Jag har ju läst de andra 3, 50 nyanser av honom, 50 nyanser av mörker & 50 nyanser av frihet.

De böckerna var ju sisådär. Tyckte att ettan var lite i det hårdaste laget, men det ebbade ju ut och det blev mer romantik.

Nu ska vi se hur det beskrivs ifrån Christaians sida =)

Jag har läst ett par sidor och än så länge så är jag inte så imponerad dock... Men den kanske tar sig.

Den ska ju vara skrivet utifrån hans syn på mötet med Ana, så det kommer ju bli lite av en repetition, men samtidigt som det är d, så blir ju synen på honom en aningen mjukare, mem det kanske är det som är meningen??

Men som sagt den är ju precis på börjad så min förhoppning är att den ska bli bättre!!


                                                  
     

Ord

Av Jenny - 16 januari 2016 12:44

Ja det är ngt jag inte kan sätte på det jag känner just nu =(


Som många av er redan vet så fick jag ju livmodertapps cancer och i Juni så opererades den bort, de tog allt i mitt under liv och jag förklarades frisk .

Det som sedan syntes på min första efter kontroll var att det fanns vätska i buken, de ville avvakta men istället för att komma på kontroll var tredje månad så ville de att jag skulle komma varannan så att de kunde hålla det under uppsikt, de man då trodde var att det var lymfvätska som inte kroppen tagit hand om. Vid den andra kontrollen var läget oförändrat ( ingen ökning) och de fanns inget att oroa sig för, men vi skulle fortsätta att ha koll.


I tisdags så var det dags för en ny kontroll och jag fick ytterligare luften " utsparkad ur lungorna"

Vätskan har ökat i mängd... Vad detta innebär kan de inte riktigt säga men de tror inte att det längre är lymfvätska , men vågar inte säga ngt.

Det printades ut ultraljuds bilder och samtalades läkare emellan och som vanligt så blir man lite utlämnad där i gynstolen. Men jag vet att det inte är deras mening utan att de på ngtvis " glömmer" att de har en patient där.


Så vad innebär det här? Ja om jag det visste, jag vet bara att jag nu ska in för ny röntgen och den tiden damp ner i brevlådan i går, så på onsdag så är det dags för att ligga i tuben och lyssna på musik under tiden som det säger dunk, dunk ifrån maskinen, detta tar ca 60-90 minuter stod det, men det ska gå snabbt nu, de ville att det skulle vara gjort inom 10 dagar.

Sedan så ska jag sövas igen så att de kan gå in igen och ta prover och samtidigt tömma den vätska som finns.

Sedan så är det bara att vänta..

Men den här gången så blir det iaf inte Uppsala utan att detta kommer att göras i Gävle och det känns iaf bättre om man nu kan uttrycka sig så...


Nu är jag inte så som peson som ser det negativa i det hela utan jag hoppas och tror att det inte är ngn fara, men visst jag ska inte sticka under stolen med att jag är orolig. För man har ju den där lilla tanken bak i huvudet som säger tänk om.....




Av Jenny - 16 januari 2016 11:46

Ja idag var det dags för bandy igen.

Den här gången följde dock inte mannen med, han tyckte att det var för kallt plus att intresset inte fanns.

Den här gången var det dax att möta Hammarby.

Så sonen jag och dotterna var självklart på plats i Göranssons Arena för att heja fram våra Stålmän. Sonen stod som vanligt i klacken och hejade för kung & fosterland med de andra.

Melody och hennes bästa kompis satt som vanligt en bit i från klacken med paddor, mobiler och gotta, de tittar väl inte så mkt på själva matchen men ibland så tittar de upp, oftast när det blir mål ifrån ngt lag och publiken hojtar till =)


Saik har sin taktik och som jag skrivit tidigare så fungerar den inte, att passa och bara spela hem är inget som håller i längden, speciellt inte mot ett sådan snabbt och spelsuget lag som Hammarby.


De spelar intensivt och är snabba på att arbeta hem när det gäller, de följer inte bollen med hjälp av skridskorna, som det hoppas på utan de avvaktar och avbryter snabbt  passande mellan Saiks spelare och snabbt upp och skjuter på mål.

Matchen slutade 4-4 men det var verkligen på håret! Saik spelade tungt och det var inte mkt till gnista i själva spelandet, men det gick men inte pga ett bra spel.


Hammarby spelade snabbt och intensivt både fram och tbax, och som sagt och det visade sig kraftigt i Saiks spel, de blev trötta och fick kämpa för att hålla undan de grön/vita .

Så ett mer aggressivt skridskoåkande och ett mer skott på mål är ngt som är ett måste om det ska gå hela vägen till final.

Jag förstår att publik siffrorna sjunker då det inte blir ngt spel och det är ju iaf det man vill se oavsett vilken sport det handlar om.


Saik måste följa med bättre när det kommer till spel framåt och definitivt snabbare hemåt, man kan inte bara stanna upp och su hur det "spelar" ut sig.

Visst är det lätt att sitta på läktaren och anmärka då jag vet att de har sitt upplägg och att de spelar sitt bästa. Men det ser inte så tight ut som det har gjort så ett omlägg är nästan ett måste.


För det är en tight toppstrid och de andra fyra lagen som fightas så är de mkt vassare och mer "aggressiv" i sitt spelande och det kommer att bli tufft..


* Västerås - 32p

* Villa-Lidköping - 32p

* Saik - 30p

* Hammarby - 29p

* Bollnäs -29p


  - Ep som stod för 3 av de fyra som gjordes i går.



Av Jenny - 15 januari 2016 07:15

Och det står Bandy på schemat!

Saik möter Hammarby =) Forza Viken....


 

Av Jenny - 14 januari 2016 08:26

Bara blääää...


Ja känslan att bara få lägga sig på golvet och skrika, sparka och slå runtomkring sig.

Att bara få ösa ur sig allt utan att behöva tänka, att bara släppa allt löst utan hämningar, det skulle jag vilja göra.

Bara en gång..

Bara få ösa utan att tänka på alla dessa " do and dont´s" att få göra som en del , skriva om det, prata om det öppet, med namn och vad allt det kan innebära att lägga ut offentligt..


Men jag har ju spärren, ni vet den där som säger att man inte bör, ja den där spärren som säger att det inte är ok att offentligt ta tag i problemet, iaf när det kommer till personer.

Jag biter i hop och  skriver i de, dem eller personen " form".

Men jag önskar ändå att jag ibland inte hade den spärren, tänk vad skönt det måste vara, att bara ösa ur sig utan att bry sig i vem eller vilka det sårar.


Visst pratar jag om det, men bara med de som står mig närmast, men visst skulle det ara skönt att kanske en gång slippa lägga det på dem låta de slippa höra, visst vore det skönt.

Men det gör man inte, af inte jag. Jag biter i hop, skriver i allmänhet, bara för att lätta lite på trycket, tar smällarna som kommer, som jag vet kommer oavsett hur jag än skriver, vrider och vänder.

Ordet är fritt men man ska ha sia ramar, tänka på hur, ja det är inte bara att ös ur sig, det tycker iaf inte jag, iaf inte öppet.

Men funderingen ligger på att bra engång få göra det, undra om det skulle vara så befriande som jag tror??

Vem vet.. Iaf inte jag..


 




Av Jenny - 13 januari 2016 11:30

   

Av Jenny - 12 januari 2016 19:05

Känslan man får när läkaren säger vi måste in igen...


 

Av Jenny - 12 januari 2016 07:26

Att det inte kommer mer snö nu?

Jag hoppas iaf på det.

Det är ju utlovat snö ända fram tills på torsdag så risken för mer är kanske ganska stor, men väderprognoser har ju haft fel förr...

                                                  


     

Visst är det väl ändå mysigt med snö, men det är så mkt annat som kommer med den, olyckor med bil och människor.

Men barnen tycker iaf att det är kul , ja to.m hundarna tycker att det är roligt att studsa runt i djupsnön.


Men visst är det mysigt att efter en promenad ute i snö & kyla, att krypa upp i soffan med en bok och en mugg varm chocklad =)

Dricker ju varken the eller kaffe ..


Men jag tittar nu genom fönstret och det snöar igen, det var ett litet uppehåll, men nu så =)

Så på med stövlar , mössa & vantar, för inte skottar uppfarten sig själv  *s*





Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards