Alla inlägg under maj 2016

Av Jenny - 11 maj 2016 07:38

Sitter vid bordet och lyssnar på hårdrocken om strömar ur högalarna.

Dock inte ur mina högtalare utan "matt" lägarens =)

Jag är inte mkt för hård rock... Men det går ju ann och jag förstår att han vill ha musik när han jobbar, det brukar gå lättare då.

Han nynnar även med ibland =)

Vi har beställt nya mattor i hallen uppe och tamburen nere, bilder kommer senare =)


Idag så är det cup dags för låg och mellan stadie klasserna här i Sandviken, första matchen för Melody och hennes klass är efter 14, sedan en till efter 16, Mattias kommer att vara på plats för att hjälpa tjejerna =)

Fotbollen går bra, men bandyn överlåter han till mig *s*


     

Förra året så det ut så här på en av matcherna med SIF.

I år har hon sagt att hon vill satsa mer på målvakt än som "ute" spelare, så nu införskaffade vi egna målhandskar.

Vi fick såda bra hjälp av en av säljare på Stadium i Valbo när det kom till skor och handskar, han pratade med Melody och förklarade hur skorna skulle kännas och vilka handskar han rekommenderade och använde. Och han höll sig på överkomliga priser då han menade att hon växer och det troligen kommer behövas köpas nytt näst år, smart kille!!

Men med skorna så hade vi tur då de var på rea, ordinarie pris 799:- nu 299:- och det tackade jag för!


Igår var det en lång dag då jag inte om hem förens klockan halv 9 , jobb till 18, sedan ringträning kl 18,30-19,15

Sedan var det bara att släng sig i bilen för att åka till skolan där det var info möte för föräldrar och barn inför kommande klassresa i 9an för både A & B.

De planerar att åka till Polen.

Det gicks  igenom vad de hade tjänat så här långt , vad det troligen skulle kosta och hur planen såg ut för att tjäna lite till.

Så både jag och Anton var på plats.

Vi fick även lyssna på några 9or som i år hade varit där och vad de tyckte om resan.

När jag väl landade i soffan så var jag helt slut kan man ju säga, men det hindrade mig inte ifrån att prata lite i telefonen med A för att sedan vara ngt social med den andre mannen i mitt liv ;)


Nu är det nog dags att iaf börja göra sig i ordning innan jobbet =)




Av Jenny - 9 maj 2016 19:05

     

Av Jenny - 8 maj 2016 12:51

av fotbollen har nu kommit.

Ja för dotterna dvs.

Mitt intresse håller sig till bandyn men visst är det kul att titta på när dotterns spelar, men inte mer än så dock..


Så till kvällen så bär det av till Valbo för nyinskaffning av benskydd, strumpor & fotbolls skor.

I år vill hon sattsa hårdare på att bli målvkt, vilket jag blir imponerad av, för boll rädd är hon då inte!

I år så är det fler matcher och det ska bli kul att i år igen följa tjejerna och se deras utveckling.


På tisdag så drar även ring träningen igång för detta år, 5 gånger "vår" och 5 gånger "höst".

Vi kommer att hållas i Stadsparken i Sandviken.

Nu gäller det bar att komma ihåg att packa in trimbordet i bilen så att små hundarna har ngt att stå på =)


I veckan så är det dx för knatte cupen i fotboll, där skolorna möter varandra i de olika klasserna, Melody och hennes klass kamrater har två matcher på onsdag sedan två matcher på torsdag sen får vi ju inte glömma den ordinarie träningen på tisdag.

Ja man kan ju säga att det kommer att bli en hel del åkande =) Och däremellan ska det jobbas och åkas på en del utställningar också, är lite glad att jag bara har en jobbe lördag i månaden, vilket gör att jag kommer att hinna med lite vänstervarv men barnen går ju alltid först!!


   

(Nya skor och målvakts handskar &plus strumpor, ett par röda och ett par vita är nu införskaffade.)

I år kommer även Moster Anette & kanske kusinerna att finnas i publiken vid tillfällen vilket gör det roligare för både mig och dottern, sedan så kommer även mormor Anna- Lena & morfar att vara på plats, morfar har ju ett fotbolls intresse så han tycker att det ska bli lite roligt att titta på =)


Nu dags för mat...







Av Jenny - 4 maj 2016 07:56

i morgon Torsdag och det innebär ledighet iaf för mig, Mattias och barnen =)


Men idag är det skola och jobb som vanligt.

Igår firade vi Mattias som fyllde år, undra om man ska skriva ålder *s* Nä vi kan ju säga så här han är under 40 men över 35 ;)


Han hade fått sina presenter ngn dag innan och han blev nöjd! Jag måste nog klappa mig själv på axeln då jag alltid lyckas överraska han med det jag köpt.

Det är inte priset som räknas utan tanken och jag lägger mkt tanke bakom iblend =)

I år så fick han ett par solglas ögon, ett par Oakley´s, sedan så fick han en ny ryggsäck -  ehhh ryggsäck??

Ja det är så att Mattias använder ryggsäg till och från jobbet och han hade snällt men bestämt sagt ifrån att han inte ville ha ngn Saik eller suporters märkta saker när han fyllde år, kan inte alls förstå vad han menade där *s*

Så med det i åtanke och att han i fotboll hejar på MFF så fick det bli en ryggsäck i MFF´s färger och med tryck.


 


Då jag är siste man ut ifrån jobbet så mötte familjen upp mig och vi gick ut för att äta lite gott och bara umgås, det var så mysigt då det inte är ofta vi hinner med det nu för tiden.. Men så är det när det är aktiviteter och kompisar som hägrar =)


När vi sedan kom hem så var det ett önskemål av sonen att få övningsköra lite på moppen , så det var bara till att svida om för att följa med ut på en tripp =)

Vi öva skyltar och trafik regler för full och jag måste få säga att han är väldigt duktig!

Så det här med körkort till moppe eller sedan till bil tror jag inte kommer att bli ngt problem, men det kanu ha mkt med intresset att göra ?!?
En sak slog mig, att nästa år är han 16 och får då börja övningsköra med bil, hua vad tiden går fort, tyckte inte alls det var så länge sedan som han var en liten knodd som satt i vagnen på hundkappen...

Nu sitter han på en moppe iförd en hjälm... Så nog går tiden fort, så man får verkligen passa på att njuta av all tid, för snart har han väl jobb fru och barn *s*

   


Av Jenny - 2 maj 2016 18:50

       

Av Jenny - 1 maj 2016 20:23

Ja det är ngt som vi ofta pratar om på jobbet, fast mer i form av den sk ålders stämpeln man kan få när det kommer till vissa saker.

När är vi gammla?

Ja jag brukar ju alltid säga att man inte bli äldre än vad man gör sig, men visst blir vi äldre oavsett om vi vill eller inte =)

Det är många som inte vill åldras, varken i sitt yttre eller i sitt sätt att vara, men bara för att man är pensionär så innebär det inte att man behöver klä sig i blommigt och " tantigt", utan man akn fortfarande klä sig moderna.


Jag har inte fått den åldersstämpeln som vi talar om på jobbet, så jag är ju fotfarande en yngling *s* Att jag sedan är näst yngst i skaran på jobbet gör det ju inte sämre, men visst har jag åldrats, men jag känner mig inte så gammal, jag har ju iaf ngt år kvar innan jag fyller 40.

Men jag tror att den är på ingång... Jag vet att det är på ingång då många andra 77or har fått det tillägget *s*


Men igår så kände jag mig äldre, inte gammal men äldre, jag låg nämligen i soffan och tittade på Svt och firandet av våran konung ,som fyllde  70,ja jag titta på svt.. Bara det fick mig att haja till, för 1an och 2an är ju inte två kanaler jag tittar på speciellt ofta.

Men jag måste nog erkänna att det var , ja roligt är kanske att ta i men det var lugnt och fridfullt att titta på, det bara blev så.

Jag zappade inte ens mellan kanalerna, vilket jag brukar göra, ofta...

Mattias undrade om jag var sjuk, för som sagt , inte riktigt det jag brukar följa när det kommer till tv program.


Då jag för en tid sen fick för mig att jag skulle testa att ha linser igen, ja inte på heltid utan vid träning och vid hund utställning, alltså en endagars lins, men känner att jag blir väldigt trött i ögonen och att de inte riktigt smörjer sig själv lika bra som de gjorde när jag var 18.

Så jag får kanske ta och köpa lite ögon droppar för att hjälpa ögat lite extra.

Jag märker det även på morgonen när jag tar promenaden med hundran, det rinner ngt fruktansvärt i ögonen på mig, vilket innebär att ögat behöver en hjälpande hand.

Jag har inge problem med linserna i sig, men jag blir trött i ögonen och det blir jobbigt att focusera, så vi får se hur det utvecklas.


Jag har även för första gången i mitt liv skaffat mig ett par slipade solglasögon, alltså med mina styrkor, vet ni hur skönt det är.

Att slippa ha covers ( solglasögon som man hänger på utsidan av den befintliga bågen).

För mkt har jag fått lära mig som vad solen strålar kan göra mot vårat öga volket i sin tur innebär att den här familjen i fortsättningen alltid kommer att ha riktigt uv behandlade sol glasögon och för oss som kör med porlarisering..

För med ett bra uv behandlat glas ( fram och baksida) så förhindrar man gråstarr, och det är ju ngt man gärna vill undkomma!



Men åter till det här med ålders stämpeln, när blir vi gammal, när kan man verkligen säga att - Nu är jag gammal? Är det en siffra eller är det ett sätt att vara?

 










Vad

Av Jenny - 1 maj 2016 09:30

gör oss till en bra hundägare?

Ja det är en fråga man ofta kan ställa sig, finns den perfekta hundägaren?

Sticker ut hakan och säger nej , för alla har vi ju våra fel och brister, men om man vet om sina fel och erkänner dem så är man , tycker jag, iaf en bra bit på väg.


Jag vet att det har bildats läger när det kommer till bruks och utställnings folket men vad som är rätt och fel i den diskutionen kan jag inte svara på, men så länge våra hundar mår bra så säger jag " Go for it" ..


Alla har vi ju olika intressen när det kommer till våra hundar, men hur låg tanken när ni skaffade eran första hund? Var det för att sysselsätta barnen, eller var det för att ni redan hade en hund i familjen? Eller var det av ngn annan anledning?

                                                  
               

Ja min anledning för att ha hund är för att det alltid har funnits i familjen och det för mig har blivit ett levnads sätt.

För utan mina hundar så skulle jag nog inte alls komma ut på samma sätt, visst kan jag muttra när det är närmare 30 minus grader ute eller när regnet öser ner, men man klär iaf på sig och traskar en runda. För visst är det ändå skönt när man väl kommer ut oavsett väder =)


Är vi en sämre hundägare för att vi tex inte kan pälsvård?

Nej, för det finns ju de som livnär sig på att fixa pälsar på hund, är vi en sämre djurägare för att vi inte kan klippa klorna?

Nej, för det är lika där, det finns de som kan och tar betalt för det, sen finns det ju den lilla skaran som gör det bara för att vara snäll.

Men visst tycker jag att du ändå ska kunna dra en borste genom pälsen och visst borde du kunna klippa klorna, men som sagt det finns ju yrkes människor som kan hjälpa dig.

Du ska ha sådan koll på vad just den rasen du bestämt dig för kräver i underhåll när det kommer till päls , klor och träning!! Att din hund kommer att må bra.

För en understimulerad hund mår inte bra, den kommer att lägga på sig olater, tex skälla, snurra och dra i kopplet, den kommer inte att lyda dig när den har för mkt energi i kroppen som den aldrig får utlopp för.


Men det som gör oss till en sämre och ibland dålig hundägare är de som inte inser att en hund ( ja vilket djur som helst) kostar pengar, det är mat kostnader, det är veterinärvård, träning mm..

Om man inte räknar med det, och den tid och energi man faktiskt måste lägga på en hund, ja då är man för mig en riktigt dålig hundägare!

En hund oavsett ras eller storlek kräver motion, de kräver flera promenader om dagen, och då menar jag inte bara kissa på gräsmattan på gården eller tvärsöver gatan, alla hundar behöver ett aktivt liv, tom den lilla Chihuahuan!!

                                                  
               

Jag kan bli så ledsen när jag ser folk som bara rastar sin hund på tomten eller bara tvärs över gatan , min fråga är varför skaffar man sig då hund?

Nu menar jag inte att man måste gå flera mil om dagen även om jag tycker att en promenad på minst 3-5 km är ett måste, men iaf att hunden får en runda på minst 20 minuter om dagen!


Men hur ofta behöver en hund gå ut då? Ja det är faktiskt olika, jag har tex fått dragit ner på mina rundor då mina inte ens ville följa med, så nu ist för 6 promenader varav en är en på minst 5 km eller en cykel sväng eller annan aktivitet, så är vi nere på 5.

Basenjin har fått mig att ändra på mycket i mina rutiner som hund ägare =)

Ja jag vet det kan tyckas vara mkt men jag har ju inte skaffat hund för att de bara ska vara instängda här hemma..


Men ngt som gör mig riktigt irriterad är de människor som sitter och läser böcker och skaffar en hund bara för att motbevisa vad andra säger, de vill överbevisa att de är en "riktig" hund människa och ska visst ha hund för de kan minsann de med....

Ja ni vet den där människan som tar på sig en pälshund men påstår att den inte behöver borstas, de skaffar sig en vall hund men påstår att det räcker med att gå ett varv runt huset och titta på folk, de som skaffar sig en chihuahua och använder den som en byst dekoration, sådana människor gör mig lite lätt irriterad...

Varför , är en fråga som jag ofta ställer när jag träffar sådana här personer, och ja jag frågar det!


Jag sitter inte och säger att jag är den perfekta hundägaren, men jag visste vad jag gav mig in på när jag skaffade hund! Jag har inte gjort det för att överbevisa någon eller för att de ska ligga här hemma på soffan, för utan hund så skulle iaf mitt liv vara ganska tomt.


                               


Så innan man skaffar hund så är en bra fråga att ställa sig:

- Har jag engagemanget för att ta hand om  och bekosta ett hund liv i minst 14 år framöver?








Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Skapa flashcards