Direktlänk till inlägg 18 juni 2016

Foder dax

Av Jenny - 18 juni 2016 14:03

Ngt vi alla kan komma överens är om att det är en djungel, en stor & djup djungel!!

                     


Är det alltid det dyraste som är bäst?

Eller är det billigaste?

Jag säger att det är individuellt, men jag som person är lite kräsen i vad fodret innehåller!

Jag är väl inte direkt villig att fodra med allt för mkt spannmål men inte heller med en allt för hög proteinhalt.

Utan jag vill ha en bra balans med ett bra pris.

Ett bra kg pris!

Jag som person vill ju inte fodra med ett foder som inte hundarna inte kan ta upp, vilket kan resultera i att det blir alldeles för stora och för många högar per dag...

                                   

Hur ska man kunna välja?

Jag är jätte nöjd med det fodret jag har idag och det är ett foder som jag har kört på mina de senaste 4åren, och alla 3 hundarna fungerar på det! Bra pälsar( färg, kvalité), klor och trampdynor så jag har inga planer på att byta, men det är ändå kul att spekulera och läsa, för även om jag har bytt arbetes bransch helt, så kommer ju hundfoder alltid att vara en del av själva hund intresset för mig.


Mina hundar får även i sin mat ibland lite fläskfärs då jag får se mig besegrad när det kommer till frukost målen och mina B´s är väldigt kräsen, vilket har gjord att jag strör över lite stekt (okryddad) fläskfärs och slurp så går frukosten ner.

Middagen är mkt lättare.

Jumjum som älskar lax, ja även Sessan, men dock inte Fia, gör att de även kan få rester av lax när vi har ätit det.

Jag kör oftast laxolja i maten när det kommer till dessa två då jag tycker att det ger en bra pälskvalité, men fröken kräsen Fia hon vägrar äta när det kommer till ngt som enligt henne luktar så illa så hon slipper.

Lax oljan är även bra för klor och trampdynor, vilket är ett plus det med!

                                            

Det finns ju en hel del foder med lax i vilket gör att man slipper tillsätta, men om man nu som jag har flera hundar och en som inte äter så får man kompromissa =)

Så vad är det som gör ett bra foder till just det, ett bra foder?'

Pris ?

Innehåll ?


För mig är det lite av båda världarna.

Innehåller fodret ngt som jag vet att hundarna inte kan ta vara på / tillgodogöra, så ställer iaf jag mig frågan varför ska jag ge mina hundar det?

 

Men våra hundar är ju olika individer, så bara för att det fodret jag ger mina fungerar hos mig innebär ju inte att det fungerar på dina =)


Men ett litet råd, läs på innehållsförteckningen och fråga dig om det är ngt i den som din hund inte kan tillgodogöra, så då varför fodra med det?


Lycka till där ute =)


           

                              








 
 
Ingen bild

Akilles människa

18 juni 2016 20:03

alltid lika intressant.. vad är det då en hund inte kan tillgodogöra sig? Det är nog många som inte riktigt vet det :) men annars så håller jag med dig.. grunden vet jag ju vad jag vill att min hund ska äta. för lite matrester får han ju oxå då och då.. och olja t ex som du säger.. men en djungel är vad det är i dag djurmaten

Jenny

20 juni 2016 08:00

Ja det är ju inte bara ett foder på hyllan idag =) Och lyssnar man på representanter till de olika, så får man alltid olika svar om varför deras innehåll är bättre än andras osv.
Men för mig så är majs, havre, vete och potatis sådant som en hund inte kan tillgodogöra, men det är skillnad på ren produkt och gluten, då gluten är ngt som är "utvunnet" ur produkten vilket gör att hunden kan tillgodogöra sig.
Ta mina tex, de kan inte äta ett foder m potatis i för då kräks de, Jumjum & Fia kan inte ha ngt med vete eller havre då de blir tjock och "plufsig" i kroppen.
Nu är ju alla ingredienser bearbetad i ett foder, men som sagt alla tänker vi olika och våra hundar fungerar väldigt olika =)

 
Ingen bild

Akilles människa

20 juni 2016 08:34

spännande djungel :D å då e jag med hur du menar me å ta upp.. det är ju väldigt olika på olika hund, även om det är samma ras..på min så är sädesslag och skulle tro först å främst vete just det att han blir plufsig.. men potatis verkar gå prima.. Sen är tydligen det "modernt" med kyckling som protein nu oxå. men just på det så har jag inte märkt nått. mer än att fisk vill han inte ha ;)

 
Ingen bild

Essy

25 juni 2016 09:45

Vete går bort funkar inte men vi äter potatisskal och rester jag äter inte om det är för lite fett
Vi har en som är allergisk mot fodekyckling men inte färsk all soya och palmolja är BIG no no inte naturligt och skövlar skog och orangutanger.
Hög andel protein tillgodogör sig arbetande hundar för stort skitlass behöver inte betyda alltid på maten för samma mat kan ge små skitlass om jag börjar jobba motionera hunden ordentligt även vi människor borde gå efter skit lassen små mängder betyder att vi ätit nyttigt och rört på oss :)

Jenny

26 juni 2016 08:15

Potatis skal hade jag inte rekommenderat då det kan linda sig i tarmen, precis, fel mat och för lite motion innebär stora utgifter men det kan även bli stora utgifter fast man sköter motionen, vilket innebär att man inte kan ta åt sig av det man äter =)
Matte säger att hon inte är mkt för en massa tingeltangel i våran mat ( vad hon nu menar med det) hon vill veta precis varför vissa saker är med och vad de tillför åt oss... Hon pratar om våra klor och att vi är så röda och fina i pälsen.. Hon vill inte ha några blekfisar?? Ja hon säger en del men jag gissar att hon vet vad hon menar, vi bara äter ju bara om det är gott, vi B´s är ju lite kräsen på matfronten =) // Sessan

 
Ingen bild

Essy

26 juni 2016 11:49

Nämen Sessan vi äter väl inte potatiskal i ringlor :O små bitar kan hända en gång i halvåret som ett litet godis och matte har fått lära sig då det inte fanns massa medikament för oss djur att lite potatisskal o morötter rensar tarm o maskar så var det förr.
Matte eldar ur ibland spisen med potatiskal o tänk vad hon fick beröm av sotaren att hon minsann kunde elda rikigt.
Matte tittar noga alltid på vår väl o ve och hur fina vi är i päls o hull enligt oss är vi det alltid men hon vill att vi ska må bra och hon är inte heller för massa konstiga saker vi har fått prova olika foder och tänk det dyraste tappa vi i vikt o blev håglösa så nu har vi ett som har funkat bra.
Det tar ett tag att utvärdera samt att vi ska tycka med att det smakar gott :) // Essy den kräsne

Jenny

26 juni 2016 18:42

Hmm om det nu är bra för skorstenen så kan det ju oavsett små bitar inte vara bra för våra magar? Men oavsett så tycker vi B´s inte om det ;)
Konstiga mattar vi har, tänk om de kunde skippa det här med foder och bara servera fläskfilé å sånt smaskigt, det vore ju ngt *mums*
Ja matte säger att det tar minst 2 stora säckar för att kunna utvärdera, ca 8 veckor, har tydligen ngt med vårat tarm system att göra??? Men jag förstår inte alls vad hon menar, in och utgifter är det dock en del tjat om...och pälsar och färg *suck* // Sessan

 
Ingen bild

Essy

26 juni 2016 19:28

Ja du Sessan men din matte har rätt där med utvärderingen vi hälsa på min gamla farbror som är en schäfer han var till vetten för han hade lite problem o då rekommendera vetten ett foder o min matte har inte sett han på länge hon fick en glädjechock han hade sån fin päls och riktigt riktigt djup röd färg som han aldrig haft någonsin fast han är 12 år så såg han ut som en ungdom så fin så nu ska vi äta det med :O man har ingen talan om jag fått bestämt hade det varit kokt bröstkycklingfilé varje dag :D // Essy

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 25 mars 2023 17:39

              Under detta mäktiga tifo stod vi när MFF möte Hammarby i Cup finalen 2022 på Tele 2 Arena. Det blev varmt kan bara tilläggas.       Mäktigt Skåne tifo!           ...

Av Jenny - 23 januari 2023 19:18

Innebar för min del utökade arbetsuppgifter. Jag som inte flugit allt för många gånger i mitt liv fick en hel del resande under bältet i slutet av 2022.   Kiruna*3 Lycksele*2 Kalix*1   Jag har stötat och varit med och byggt upp 2 nya bu...

Av Jenny - 12 januari 2023 19:00

I måndags kom de glada nyheterna -Dottern blir uppflyttad till Dam Juniorerna (F19) , tjejen som går all in när det kommer till att spela och att titta på sporten, hon som aldrig säger nej till en xtra träning eller en xtra match, hon som alltid stä...

Av Jenny - 27 februari 2022 17:33

beslut är oftast just det, tuffa! Men så också de som är rätt just där och då. Jag har nu i några år velat fram och tillbaks om huruvida vi ska skaffa en hund till eller om jag ska låta hunderiet rinna ut i sanden.   Jag älskar att ha hund och ...

Av Jenny - 25 februari 2022 17:15

Ja det är vad dottern fyller idag... Jag menar 15 år.... Satan vad tiden går fort! Men jag älskar verkligen att se båda mina barn växa och utvecklas, se dem ta steg för steg i sin utveckling och sin självinsikt.   Grattis älskade unge!     ...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2016 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards