Alla inlägg under november 2016

Av Jenny - 12 november 2016 19:21

har startat...


Antons är mer eller mindre klar, iaf den stora, sedan så är det ju alltid lite smått och gott som ska fyllas ut.

Melody hon ser sig själv som en toåring och hennes önskelista har förändrats radikalt under årets lopp.


Hon vill nu tex ha kläder, eller rättare sagt ett present kort till klädbutikerna i Valbo så att hon får åka dit och handla själv, sedan så ska det vara lakan, eller rättare sagt coola lakan, ett nytt mobilskal och en premunation på spotify.

Ja vad ska man säga? De växer upp alldeles för fort.

Så i år står det inte många leksaker på önskelistan förutom 2 Pokemon prylar och då menar hon en Eeavy och en Pikachu..


                                                    


Anton, ja han vet ju inte vad han vill ha förutom pengar så det blev för mig att använda min fantasi och tänka långsiktigt på vad han kommer att behöva om ett par år, ja nu pratar jag inte om bestick eller sängkläder utan lite eller en större sak ;)

Självklart så kommer det att bli både kläder och pengar till han också.


Ju julkänslan börjar göra sig påmind, det har börjat att spelas julmusik på radion ( Lugna Favoriter) och snön är kommen. Ja man kan ju säga att jag i år faktiskt längtar till julafton =)


                      julafton                                                 




WoW

Av Jenny - 12 november 2016 18:53

Ja det kan man lugnt säga =)

Jag är iaf en av många som säger flytta ut bandyn oftare, i år har vi 5 ute matcher att se fram emot.

Jag har ju aldrig varit på en ute match innan, den som spelades på Vallen igår var min första men absolut inte min sista!


Vilken sammanhållning det var i publiken, alla var med på hejar ramsorna, även om jag frös lite om fötterna så var det en stämning som fick mig att glömma det =)

Vi var 2008 st som stod ute för att heja fram vårat svart vita lag..


Men förutom en sjuhelsikes stämning så var det även en sjuhelsikes match som spelades på planen!

SAIK spelade mot Vänersborg och de gjorde det med stil! Vinst 4-1 vilket innebar att de spräckte Vänersborgs vinst streak.

Det tog inte mer än 4 minuter förens Saik slog in bollen genom Crille Edlund ( 21),, sedan så stod Mossan (17) för mål 2, sedan så stod Alan (92) för det tredje målet i den första perioden, bara sekunder innan det blåstes av för halvlek.


Plus, de hade vints raketer, för varje mål som gjordes av hemma laget så flög det en raket i luften, ja nu förstår jag verkligen varför det som sagt är många som slutat gå på bandyn sedan den flyttades in.

Men jag kommer att gå oavsett om de spelar inne eller ute, om de möter ett topp lag eller ett botten lag.


Men något som också måste nämnas är ju spelet som Saik gör , de går bara ifrån klarhet till klarhet.

Någon som beskriver kvällens spel är Stisse i sin krönika på Bandypuls.


http://www.bandypuls.se/bandy/elitserien/kronika-en-kvall-med-malraketer-men-framfor-allt-en-gammal-svart-s-markt-sopsack


               

Av Jenny - 9 november 2016 19:40

knapp när det kommer till våra pälsklingar.

-Vad menar hon nu?


Jo det jag tänker på är hur de , för mig ska vara inne och hur kan vara ute.

För mig så ska hunden vara lugn inne, inne är inte en plats för fult ös och rally utan en plats där hunden ska vara lugn & harmonisk, där av en sk off knapp.

Visst kan det lekas men då menar jag att det ska vara en stilla lek, en lek där individerna ligger på plats och gnabbas, att ösa inne är för mig inte ok.

Fullt ös det är något man tillämpar ute, både vid lek och träning.


En hund som inte kan komma till ro inne är för mig en orolig och kanske tom en ostimulerad hund, så hur får man en hund att vara lugn inne?

Ja träning och konsekventa regler är det enda som gäller!

      INNE



                   UTE

 


Och vad menar jag med träning då?

Ja det kan vara allt från att låta hunden springa lös eller en kontrollerad promenad, cykel, lydnads pass, ja det finns många olika sätt att aktivera sin hund ute, det är bara våra fantasi som sätter stopp =)


Många av oss hundägare har ursäkter om varför våra hundar gör si eller så, vi ser inte våran egen inblandning i våra hundars beteende.

Sedan så är det ju även så att vissa raser så som individer behöver / kräver mer än vad vi som ägare kanske kan ge den så då innebär det att vi måste tänka om.

1 Är detta rasen för mig?

2 Hur ska jag göra för att min hund ska lugn ned sig?

3 Behövs det kurser?

4 Ska jag skaffa en till hund för att min första ska ha någon att leka med?


Ja detta är några frågor som man måste tänka på innan man skaffar sig en hund!

För oavsett ras så är det ett minst 14års åtagande när man skaffar sig en valp.


Så för mig så ska en hund absolut ha en off och en on knapp, den ska veta när det är träning/ aktiverings dags och när det är vila / sova dags =)



Av Jenny - 9 november 2016 10:34

Ja nu har vi fått snö, massor med snö!

Och det fortsätter att komma =)

Jag tycker om vintern när det är mycke snö och så där lagom kaöt, inte minus 25 utan lagom sådär runt minus 10.

Det enda som är tris när det kommer s åhär mycket är att det inte hinns plogas i eller utanför området.

Det känns som om det antingen är för lite personal eller att man blir förvånad över att det kommer och man inte riktigt vet vart man ska börja ploga.

Men sedan tror jag även att det är en stor del i pengar, det kostar ju att ringa ut peroanl på nätterna för att göra det framkomligt för bilar och gång trafikanter.'


För jag hoppas verkligen att det inte beror på förvåning, iaf inte här uppe, för snö det får vi varje år och oftast så är det mycket och mer ;)


     

         

Av Jenny - 8 november 2016 21:45

Ja nu pratar jag inte om någon utomlandsresa utan om min vikt resa.

Jag börjar äntligen att se resultat i det jag gör.

-26kg och jag jobbar vidare.

3 dagar på gymmet för att forma kroppen och få bättre kondition.

Nu pratar jag inte om flera timmar per gång uten lite över timmen per gång. Mage och armar behöver en hel del då man inte är ung längre så skinnet inte hänger med.

Men som sagt " in working progress"


Jag brukar inte dela bilder på mig själv, speciellt inte bilder där man ser fläsket, men den här gången gör jag ett undantag!


       

1a bilden är tagen i maj när jag började min resa, sista bilden är tagen idag 9/11-16

Min start vikt var 104kg, något jag absolut inte är stolt över, jag undrar fortfarande hur fan jag kunde tillåta mig själv att bli så stor?!?! Idag väger jag 78kg och är en bra bit på väg till ett mer välmående jag.

Jag har dock inte mätt min midja under denna resan men jag märker ju på byxor och även tröjor hur de krymper i storlekar.

Ifrån att ha haft 52/54 i byxor så är jag nu nere i 38/40

Och i tröjor ifrån XXL till L/M, beroende på tröja, men jag ska ju fortfarande få plats med bysten, även om denna har krympt avsevärt =)


Jag känner mig så mycket piggare och gladare i min nya kropp, vilket säger sig själv kanske, men resan har inte varit lätt!! Det är absolut ingen "dans" på rosor kan jag ju säga.

Jag kör inte någon diet, utan äter bara mindre portioner och var tredje timma, jag äter max 2 dl mat per gång och har då ökat mängden när det kommer till salladen och protein intaget.

Jag har även tagit bort all dricka. Godis, ja det slinker det ner lite på fredags och lördags kvällen, men det är då inga mängder utan en liten skål.

Så nej det är ingen diet som 5:2 eller LCHF eller viktväktarna eller ngt annat program, utan ren vilja med ökad förbränning..


Jag har nu hittat det som fungerar för mig, det är ju inte säkert det fungerar för alla, vi är ju olika som individer så man måste hitta sin egen väg.

Men jag tror fortfarande på att alla dessa dieter inte är "rätt" för den dagen du slutar så kommer kroppen att återgå till det " normala"

Men för vissa fungerar det, de vet jag, men jag tror även att för de som det fungerar för gör en hel omställning när det kommer till rutiner och motion, för i grund och botten så är det ju vår aktivitet som är kanske tom den största faktorn till hur vi går upp eller ned i vikt.

Läkarna säger att en rask promenad på minst 30 minuter om dagen ska räcka, men det innebär ju at man även måste tänka på att kanske inte äta en påse godis när man kommer in ;)


Men som sagt vi alla är olika!!


   







Av Jenny - 7 november 2016 06:30

Ja jag fick lite inspiration av min syster  =)

Jag har ju alltid fått höra att jag är envis och det är för att jag just är en skorpion, men jag vet inte ja, har även fått höra att det ligger i släkten på pappas sida ;)

Så jag delar lite bilder med ordspråk om just "mitt" stjärntecken ;)


               

Av Jenny - 6 november 2016 20:24

Och sista dagen på veckan.

                                                  
          


Sitter och funderar på vad jag ska skriva om, har en del idéer men inget som jag känner att jag kan få ett flöde med, så de får vänta.

För även om lusten att skriva har infunnit sig så vill jag ju ändå at flödet ska finnas med i texten.

Sitter och zappar mellan kanalerna på tv:n men hittar inget att titta på, inte ens något att slö titta på..


Så vad ska man nu hitta på?

 


Av Jenny - 5 november 2016 16:22

Ta på dig ditt finaste förkläde, starta på din favoritmusik och sätt igång bakningen! Att baka är roligt,i alla fall när lusten slår till , för det behöver inte vara på fullaste allvar.

Improvisera om du glömt att köpa hem ingredienser, många går att ersätta, och var inte orolig för att dina bakverk inte ska bli vackra nog.


Ja så kan man ju tänka, men jag har en alldeles för dålig fantasi när det kommer till att hitta på vad som kan ersätta det ena till det andra.

Jag följer maniskt ett recept om jag har ett..

Idag föll det sig på lotten att använda jästen som låg i kylen innan datumet var passerat, så det blev till att baka vanilj bullar =)


Men i morgon tänkte jag försöka mig på detta:

                                      Jordnötskladdkaka


Botten

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 förpackning center, el. andra kolafyllda chokladbitar, ca 78 g

Topping

  • 200 gram mörk choklad
  • 2 dl jordnötter

Tillagning

  • 1. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.
  • 2. Smält smöret i mikron eller i en kastrull på spisen.
  • 3. Vispa ihop socker och ägg lätt.
  • 4. Mät upp och blanda mjöl och kakao, vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
  • 5. Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10–12 minuter.
  • 6. Låt kakan svalna och lossa sedan formens kant.
  • 7. Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan.
  • 8. Låt kakan stelna i kylen.
 

Receptet är från:


Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards