Alla inlägg under mars 2017

5:e

Av Jenny - 18 mars 2017 07:47

Och avgörande match.


ja igår var det dags för den 4:e semifinals matchen mellan Saik & Edsbyn och jag ska ärligt säga att jag trodde på en vinst, det var vi nog många om att tro eller iaf hoppats på för Saik har spelat grymt bra under kvart och tidigare semi matcher, fast bör det nog tilläggas, det har inte varit på hemma plan vilket man kan undra VARFÖR?


Är det så att det är för mycket kring laget och vart de ska spela, hur många supportrar de har och en del annat vi kan läsa oss till som gör att laget tappar gnistan på hemma plan?

För även om de kanske försöker att inte läsa och lyssna på sådant som de inte kan rå i, så självklart så sätter det sig i huvudet.

Vilket kanske är lättare att koppla bort på borta plan?!


För hur kommer det sig att man spelar så otroligt slarvigt på hemma plan men kan åka och vinna med 7-2 på borta plan där man inte har stödet av publiken..

Eller är det kanske just det, man har inte stödet och taggar till lite extra??

Ja jag vet inte, men som de spelade igår.... Nej det var inte bra...

Att ha en 2-0 ledning , tappa den till 2-2 för att sedan ta en time out och inte ta vara på det upplägg som lades fram utan förlora 10 sekunder in i sudden, på hemmaplan, det är inte ett bra spel!

Det såg även ut som om de hade slitningar inom laget vilket är helt försåtligt, men det måste lösas innan söndag då det är den sista drabbningen mot Edsbyn , för det är vad som kan vara den avgörande faktorn i att de tar sig till Final eller om säsongen är över här för Stålmännens del...


Sen att det är många domare inom bandyn som inte gillar Saik är ngt som man måste förklara. Jag är inte så insatt i tiden bakåt , men vad finns det där som gör att man inte kan sätta sina kunskaper för spelet och det man faktiskt är där för och gör det?

Jag har allt för många domare som inte gör detta, och nu har det inte med att göra att de dömer fördel motståndare laget, för oavsett lag så ska det dömas enligt spelets regler.


Jag har ju som sagt inte varit med länge nog för att veta vad som ligger bakom, men oavsett om du privat hejar på Kalix eller Villa så ska du döma den matchen du är på med neutrala ögon!  

Det här är verkligen något som förbundet måste se över och kanske utbilda icke spelande personal, ta in domare ifrån hockeyn tex.


För återigen så spelades det stundtals som huvudlösa höns...

Och vi vet att de kan mer och självklart bättre än så!

Men oavsett hur denna säsong slutar så kommer de att ha mitt fulla stöd, oavsett om vi kommer att spela ute eller inne, jag går inte för alkoholens skulle, jag bryr mig inte i om jag inte får ta med mig portföljen in, jag går på bandy för gemenskap och att titta på en sport, ett ställe där jag kan ta med mina barn och vi kan heja och hojta för allt vara våra lungor och röster orkar.

Vi gör det för att det är kul och för att vi tycker om sporten i sig =)

Så oavsett hur det går så kommer vi att finnas där föer Saik bandy nästa säsong och nästa säsong och så vidare!!


                 




Av Jenny - 15 mars 2017 18:43

Är otroligt gott!

Och ngt som passa otroligt bra till tacos och grillat.

Men det går att göra så mkt mer med dessa underbara små burkar.

Idag var de på besök nere på Ica Bj, vilket gjorde att jag trotsade läkarna lite och tog med mig en vän för att fylla på lite i kylen , så vi passade på att svänga förbi och ta del av andra recept.


   


Jag fick tipps att testa soppan, man tar en valfri burk och tillsätter sedan 1 & 1/2 burk med vatten för att sedan slänga ner precis vad man vill i kastrullen.

Vi tog burken med "blått" lock, det är rejält rivig men det finns en som har ännu mer tjong, men den är lite för stark för oss och den heter Bocken Brinner, jag vet att syrran älskar den men då tycker hon om het mat *s*

Vi slängde i lite korv i form av Chorizo, och jäklars så gott det blev. Sedan kan man ju självklart ha i mer, men man behöver inte ta i allt för mkt =)

   


På fredag så ska vi testa på grytan =)

Sedan fick jag även ett tipps på deras FB sida om ett lång kok som absolut ska testas!


Högrev + Salsa = Långkok

Jag tog 1kilo högrev och delade biten i 2 delar .
Stek en yta på bitarna .
Sen tog jag två Åbergs salsa burkar, 3 burkar vatten och 200gram morötter och i med bitarna ....
Koka upp och när det kokar så vrider du ner effekten till max 30% på platan .
På med locket och låt det puttra i 3timmar .
Efter halva tiden så vänder du bitarna och du kan ha i lite vatten om det har dunstat förmycket.

Sen tar du ut köttet och river upp det i en form .
Tillsätt 2dl crème fraiche i kastrullen så har du en grym sås som du sen häller över köttet .

Servera gärna ris eller potatis & en god sallad till detta .


   



Har ni inte testat Åbergs salsa så kan jag varmt rekommendera er att göra det =)

Gå även med i deras Fb grupp där man får många olika tipps på hur man kan använda dessa små guldklimpar till olika maträtter =)


 





Av Jenny - 15 mars 2017 17:00

i min sk vila och jag håller på att bli tokig...


   

Av Jenny - 14 mars 2017 14:19

och jag håller på att klättra upp med väggarna.

Men jag måste verkligen hålla mig i skinnet så det blir till att sitta med datorn eller ngn bra film... Eller ska väl säga några bra filmer.. Dagens film tecken har gått i Disney´s och en hel del surfande på olika hemsidor, och ja det har varit hundsidor, kennel sidor till den största delen.

                                                  


                                             


Har sett många otroligt välgjorda sidor där det verkligen ligger tanke och bearbetning bakom.

Det är både nyare uppfödare och "gamla".

Jag blir så imponerad av hur många olika sidor det finns att bygga på, idag är det ju lite enklare att skaffa en hemsida idag gentemot för ett par år sedan, men det är inte enkelt att få den att fungera.


Många vill ju vara internationella, vilket är smart, att ha den även på engelska, men hua vad många det är som borde se över sin översättning *s*

För det är ju inte bara att översätta det som man har skrivit på svenska, för då blir det inge sammanhang utan staplar, och det man läser i översättningen blir helt galet..

Så ett litet tipps kanske, om du inte är duktig på att översätta svenska till engelska, använd då inte Google translate rakt av, utan be ngn om hjälp, ta språkbarriären för vad den är, svår ;)

För ska du ha en proffsig hemsida så se då till att den verkligen blir det, både för din egen del och för oss som ska läsa den =)

Enkel, men genomtänkt!

                                                  

    


Vad ska en hemsida innehålla?


Ja det kan verkligen variera, allt mellan himmel och jord, men inom hund & ras, när du har en kennel sida, så självklart just det..

Men det jag inte tycker ska vara är en massa plotter, utan en hemsida ska vara "ren".

Informativ, men inte hur mycket som helst, utan konkret information om "din/ dina raser", din uppfödning och dina hundar och kanske några av dina erfarenheter inom hundvärlden, men utöver det så STOPP!!!

Det jag inte vill läsa är vad du har gjort som "privat person" efter skolan, utbildningar, det får du ta vid ett senare möte, för det som inte har med ditt " hunderi" att göra, det har jag som kanske blivande valp köpare inget intresse över, iaf inte vid en första glimt!

                                                  


            

-Men om jag har andra sysslor då?

-Ska jag inte lägga upp dem då?


- Jo visst kan du göra det, men det beror på vad det är!

Men det bästa vore att ha en separat sida för det, en för hund och en för din bi syssla, men vill du ha det ihop så ska du inte ha ditt kennelnamn som adress, utan ngt sammanslaget, för utgår jag ifrån mig själv så går jag inte in på en kennelsida för att läsa om annat, utan just för vad det är, information om en kennel och dess ras!

Som sagt håll din kennel sida informativ om din ras , din avel och lite kort information om dig.


Hittade idag sidor via Fb som gjorde att jag ruskade på huvudet och tänkte,

- Här skulle inte jag köpa en hund, sedan har vi de som verkligen lägger tid på sin hemsida, de hastar inte ut bara för att finnas där utan de vill verkligen se professionella ut på nätet!

De ser ut som att de har letat efter en bra sida för att lägga upp sina "ideér", för det finns ju en hel del sidor att ta hjälp utav.

Enkla sidor som det faktiskt går att göra ngt "snyggt" utav.

Sedan har vi ju de som kan det här med hemsidor, de som har ett öga för layout och kan data om man nu kan uttrycka sig så?!

Som gör sina sidor från "schratch"

Vissa sidor kan vara riktigt, WoW, och vissa, hua...

Så hur ser din hemsida ut om du har en?

Vad vill du förmedla?

Dig själv eller dina hundar och din avel?


                                                




                                











Av Jenny - 12 mars 2017 10:51

är nu avklarad för i år och jag ska ärligt säga att jag inte har tittat på en enda av del tävlingarna... Tycker att det har blivit allt för långdraget under åren.

Varför inte bara 2 del och sedan final? Har vi verkligen inget annat att fylla tv rutan med??

                                                  
        

Vi ramlade in på finalen när det var två låtar kvar, ja vad ska man säga om det sista bidraget?? Skämskudde! Om den låten gick vidare hur lät då de andra bidragen i deltävlingarna som inte gick vidare?

Jag är ju inte så insatt i hur det här med röstning går till men jag kliar mig en aningen i huvudet iaf.


Det som gör mig så full i skratt varje år är att det alltid står i tidningarna att "fel" låt vann, men hur kan det komma sig undrar jag?

Är det inte svenska folket som röstar fram vinnaren?

Och hur kan det komma sig att det alltid är fel låt som vinner??? Varje år är det samma visa...

Kommer vi någonsin läsa "rätt låt vann"?


 





Av Jenny - 11 mars 2017 11:45

Ja det kan man ju säga att jag och maken är just nu *s*

Han med sitt nyopererade öra och jag med min buk... Jag får inte gå några längres sträckor, restriktionen är små snuttar i hemmet och i slutet då får jag gå runt huset på sin höjd.. Ja och Mattias han får ju gå men hans ork tryter ju väldigt snabbt, vilket är en självklarhet..


Vi är otroligt tacksamma över att syrran kunde komma upp och vara här ett par dagar.

Melody extra glad över att ha sin moster alldeles själv =)


Nu blir vi båda hemma en vecka, ja iaf jag, Mattias blir nog hemma längre.

Jag i mitt enfald trodde ju att jag skulle få jobba redan nästa vecka men det sa läkarna ifrån ...

Så det är ju snällt bara vara hemma *suck*


Jag känner mig en aningen mördbulltad men det är ju räknat, men det är ändå frustrerande att inte kunna röra sig fritt...


         


Men jag ska med handen på hjärtat erkänna att jag var en aningen nervös den här gången och när jag låg där på operationsbordet bordet och de höll på att koppla upp mig med sladdar och slangar och dropp och allt annat, så kände jag paniken komma krypande.. Det har för min del blivit för mycket!

Det är jobbigt att inte ha sin kropp under kontroll, och det har jag verkligen inte haft de senaste åren känns det som =´(

Men nu ska det väl förhoppnings vis vara slut på sjukhus vistelserna för min del! Ja jag har ju några kontroller kvar men utöver de så ska de väl vara minimalt!!


Jag fick i alla fall komma hem i går efter många om och men!

Operationen gick bra men de fick göra ett par extra hål då de kom åt min tarm vilket gjorde att de fick kalla ner överläkaren för hjälp, det är även han som har hand om GPS operationer vilket gör att han kan det där med tarmar.

De lagade iaf tarmen med klamrar och det ska inte vara något problem.


Allt gick bra efter som sagt och jag trodde jag skulle få åka hem direkt på fredag fm, men så blev inte fallet..

Jag fick problem med min blåsa och kunde inte kissa, det slutade med att de skulle behöva tömma mig, men pga tidigare operation så har jag en del ärrbildningar på insidan och mitt urin rör var inte lätt att hitta för tjejerna. Så det slutade med att jag kl 03,20 fick jag trampa ner till gyn så att de fick hjälpa till...

De tömde mig på 834ml vilket egentligen skulle ha slutat med kateter, men pga att jag hade kissat innan så vill de testa och se om jag kom igång igen.

Men det blev inte riktigt så och de fick tömma 2ggr till när jag låg runt 400ml i blåsan...

Men efter många försök så lyckades jag i alla fall kissa själv och de "släppte" hem mig ,efter att noga sett till att jag hade mindre än 200ml i blåsan,  men då var det redan kväller och syrran hade redan åkt hem, jag som tänkte vi skulle ha hunnit umgås lite extra, men jag vet vart hennes brevlåda bor och hon hotar mig med att om jag inte håller mig still så kommer hon upp igen ;)


Men just nu så lovar jag att jag är hyfsat still ;)


Och nu kissar jag och sköter mig även om det är svårt ;)


   






Av Jenny - 8 mars 2017 08:43

ja det är jag nu, maken får åka hem idag.

Han mår under omständigheterna riktigt bra vilket faktiskt förvånar mig=)

Han låg ju iaf på oerationsbordet i strax över 6 timmar.

Så han hinner hem innan det är dags för mig i morgon..


Men som sagt jag har ju en back up  ;) Stora syster kom ju upp i går för att ge oss en hjälpande hand, vilket jag är oerhört tacksam för!

Melody har redan hunnit prata lite skavsår i öronen på henne *s* Vilket inte kommer att minska när hon kommer hem ifrån skolan...


De har tydligen planer att åka ner på stan och jaga lite Pokemon, jag säger bara knäppgökar *s* Själv så ska jag jobba..

Jag menar vem vill ut å traska om man inte behöver nu när det vräker ner snö, för det har det gjort, vilket i sin tur var helt onödigt, jag menar det ska ju bli vår nu, tycker iaf jag.....


Så nu siter jag bara och väntar på att maken ska ringa så jag kan åka och hämta han ...


   

Av Jenny - 5 mars 2017 14:45

och lov för min storasyster!

Utan henne så hade vi suttit en aningen i klistret den kommande veckan.

 


För som sagt på tisdag så ska Mattias in för att operera örat och blir liggandes på sjukhuset tills på torsdag, och på torsdag så ska ju jag in för peration...

Meningen var att Mattias skulle ha gjort sin op redan i början av februari men den blev framflyttad, vilket gjorde att de nu hamnade så här tätt.

Men det gick att lösa och syrran har tagit ledigt ifrån jobbet för att komma upp och hjälpa oss med hundarna och barnen =)

Ja det blir ju även hon som får skjutsa in mig till sjukhuset för att sedan hämta Mattias ( om han nu får komma hem på torsdag)

Men det håller vi tummarna för!



Att min operation kom så fort, vilket jag ju bara glad för!

Visst man kunde ju ha önskat att de inte skulle komma så tätt inpå varandra men vet ni, det löser sig ju nu!

Jag är glad att mina barn är så pass stora att de klarar sig hyfsat själva och att vi har Jonas som kan ställa upp när syrran måste åka hem igen för att jobba, om det skulle behövas...


   

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards