Direktlänk till inlägg 12 juli 2017

Tiden

Av Jenny - 12 juli 2017 19:08

Ja den räcker inte riktigt till just nu, men ska väl försöka att hålla igång bloggen med något litet inlägg här & där.


Har i dagarna gjort en uppdatering när det kommer till de listor jag har på Facebook, har rensat lite bland vänner, foton och texter.

Begränsat flödet och sett över lite annat, försöker ju även att börja att använda Instagram, men jag är inte så insatt där än så det blir lite hur som haver där =)


Satt och funderade på det här med Facebook vänner, det finns ju de som har 1000-tals "vänner" på sin lista, sedan finns det de som bara har irl vänner.

Jag har en salig blandning, allt från familj till hundras vänner,  alltså sådana som har Basenji. Jag tycker att det är kul att få prata med dessa, man lär sig så mycket om så mycket, vi pratar inte bara hund, utan man lär känna dem, fast bakom datorn.

Ja fast de flesta är nog hundfolk på min vänner lista, både med och utan Basenji´s  =)


                                                             


 Jag är ju inte så duktig på hur man kan hantera alla inställningar som finns på FB, men jag tror att jag har fått det att fungera.

En rensning då och då bland vänner är inte fel del heller, jag accepterar allt mindre de vännerförfrågningar jag får ifrån personer jag inte riktigt känner att jag har något i utbyte med.

Många har jag märkt vågar inte göra dessa rensningar, varför vet jag inte, men energi tjuvar finns det allt för många av , så varför ha dem bakom en dator där de gärna tuffar på sig och beter sig illa.

Nä ta bort dem, man ska inte ge dem chansen att såra, för oavsett om det är ett skrivet ord så kan det såra ordentligt.

Det man kanske inte tänker på är att det skrivna ordet kan tolkas på så många olika sätt.

Du kanske inte menar att det ska vara illa menat, men man måste tänka på att den som sitter bakom den andra skärmen kanske inte tyder din text, som du menat.

Jag brukar alltid försöka att lätta upp en tex med en smiley gubbe om jag vill ha en *lättare* text, och påvisa att jag inte menar något illa eller elakt.

                                                             


Något som är roligt med FB är ändå de "minnen" som dyker upp i flödet. Sådant som man lade upp för flera år sedan.

Jag fick upp några sådana bilder för ett tag sedan som jag faktiskt sparade ner på datorn, de var så rolig att se på.

3 olika raser här hemma, alla med lek i sinnet, och det var bara hanhundar =)


                          

                                                   


Så jag tycker att Facebook faktiskt är roligt, men ibland så önskar jag att regler när det kommer till filmer och bilder som visas vore striktare!

Nu menar jag inte bilder på mammor som ammar, eller två män som pussas, utan mer de djur filmer som cirkulerar där man får se hur de flår dem levande, där djur plågas för människans nöje, eller barn som utsätts för våld, sådant ska inte få cirkulera, vi vet att det finns, men det finns yngre personer som får detta i sitt flöde och jag kan tycka att de kan få vara lyckligt ovetande ett tag till.

Vill man veta mer om allt det olyckliga som pågår runt om i världen så kan man ändå läsa om det på nätet... 

Nä jag är väl medveten om att det finns och att det måste visas för att få det att minska och i hopp om att det försvinner helt, men jag önskar ändå att det kunde regleras bättre och oftare.


                                                                


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 25 mars 2023 17:39

              Under detta mäktiga tifo stod vi när MFF möte Hammarby i Cup finalen 2022 på Tele 2 Arena. Det blev varmt kan bara tilläggas.       Mäktigt Skåne tifo!           ...

Av Jenny - 23 januari 2023 19:18

Innebar för min del utökade arbetsuppgifter. Jag som inte flugit allt för många gånger i mitt liv fick en hel del resande under bältet i slutet av 2022.   Kiruna*3 Lycksele*2 Kalix*1   Jag har stötat och varit med och byggt upp 2 nya bu...

Av Jenny - 12 januari 2023 19:00

I måndags kom de glada nyheterna -Dottern blir uppflyttad till Dam Juniorerna (F19) , tjejen som går all in när det kommer till att spela och att titta på sporten, hon som aldrig säger nej till en xtra träning eller en xtra match, hon som alltid stä...

Av Jenny - 27 februari 2022 17:33

beslut är oftast just det, tuffa! Men så också de som är rätt just där och då. Jag har nu i några år velat fram och tillbaks om huruvida vi ska skaffa en hund till eller om jag ska låta hunderiet rinna ut i sanden.   Jag älskar att ha hund och ...

Av Jenny - 25 februari 2022 17:15

Ja det är vad dottern fyller idag... Jag menar 15 år.... Satan vad tiden går fort! Men jag älskar verkligen att se båda mina barn växa och utvecklas, se dem ta steg för steg i sin utveckling och sin självinsikt.   Grattis älskade unge!     ...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards