Direktlänk till inlägg 9 maj 2020

Öron

Av Jenny - 9 maj 2020 15:18

Ja ni vet de vi använder för att lyssna med, eller iaf ta upp ljud med.

Hos vissa fungerar hörseln till 100% sedan finns det dem som inte hör alls, sen så har vi det som även kallas för selektiv hörsel, och jag tror att det är den varianten som den största delen av befolkningen har ;)


Men nu till det jag tänkte på.

Inget hett ämne, inget allvarligt men bara hur många olika typer av öron det finns, ett öra är som ett fingeravtryck har jag läst någonstans.

Vilket jag tycker är otroligt och facinerande, för mig är mina bara stora och utstående och ngt jag använder för att lyssna med.



                                                  (lånade bilder)


Jag är en av många som älskar att lyssna på musik, speciellt i bilen, men även hemma.

Jag har dagar då jag vill lyssna på lugn musik, ibland rivig, ibland pop, ja jag ska inte säga att jag har en bred musik smak för det har jag inte. Jag har vissa låtar som jag aldrig ledsnar på, sen är det vissa låtar som jag vill ha bara ibland, ja ni har säkert favorit låtar, sådana som fastnar, och sådana som skär i öronen.


Nu har jag äntligen tagit tag i att påbörja en egen Spotify lista, den är bara på börjad och det är en salig blandning, men den passar oavsett vilket humör jag är på.

Det är låtar som gör mig glad, vissa får min ljuva stämma att brista ut i skönsång, andra får mig bara att vilja studsa med, andra bara får mig att vara.


I bilen så är det radion som gäller, då det inte iaf inte i min bil, inte finns någon CD spelare. Men det tråkiga med radio är ju all j*vla reklam...

Det tar mig ca 15- 20 minuter att köra till jobbet och på den korta stunden så ska jag vara glad om jag kan höra 2 hela låtar, resten är prat och reklam.

Jag vet varför all reklam måste finnas, det är den som betalar, men jag som lyssnare tappar snabbt intresset och byter kanal, igen och igen och igen bara för att få höra musik, vilket är med fara, då man släpper koncentrationen ifrån vägen.

Vilket har gjort att jag sedan en lång tid har valt att lyssna på just Spotify, och innan dess så valde jag att ha det tyst i bilen för att jag just inte skulle fippla med radion medans jag körde bil.


Men här hade jag ett dilemma, jag har ju Spotifyn på mobilen, vilket resulterade i att jag var tvungen att ha hörlurar, jag kan koppla den direkt till stereon i bilen, men det innebär också att jag måste prata via den när det ringer, vilket det alltid gör när jag lyssnar på musiken, och jag tycker att ljudet är för dåligt och störande, så jag vill gärna ha hörlurar i öronen.


Jag har ju de lurar som man får med mobilen när man köper den, och de har varit perfekt i passformen till just mina öron.

Men problemet är ju den förbannade sladden som jag alltid lyckas trassla till eller fastna med, vilket gör att jag alltid sliter dem ur örat..


Det finns ju olika former på de små pluttarna som man stoppar i öronen.

Jag vill ha den lilla snäckformade, det är den formen som sitter kvar i just mitt öra.


         


Ja nu kan man ju indra varför jag inte väljer den varianten som man sätter utanpå öronen, ja ni vet den varianten som gör att man ser ut som Leia i Star Wars, och jag kan bara tala om att på mig... Så ser det skrattretande ut.. Så nej tack.

Jag är inte den som inte bjuder på ett skratt, men ett as flabb varenda gång jag visar mig ute, nej tack =)


Jag har nu äntligen fått ett par ordentliga hörlurar av min make som passar mina öron och som jag kan lyssna på musiken och även har ett super ljud när jag pratar i telefonen.

Ingen sladd som gör att jag svär, vilket händer allt för ofta med de med sladd...

Och jag älskar ljudet i dem.

   


Så nu kan jag lyssna på musik både i bilen utan att behöva fippla med radion, jag slipper all reklam, plus att jag inte trasslar in mig i ngn sladd.

Jag har även börjat att lyssna på allt mer musik hemma, när jag städar, när jag sitter framför datorn eller läser i soffan, utan att störa någon annan här i huset.

För ska jag lyssna på Spotifyn via surround sound systemet via Tv:n, så får jag kampas med dottern, som spelar sin musik uppe hos sig i inte en allt för låg volym =)


Men jag har inte satt dem i det stora testen än, det är att de ska sitta kvar när jag är ute och springer, för det är då de flesta hörlurar har en förmåga att glida ur mina öron, men vet ni, det är ytterligare ett litet problem i en stor värld.







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 25 mars 2023 17:39

              Under detta mäktiga tifo stod vi när MFF möte Hammarby i Cup finalen 2022 på Tele 2 Arena. Det blev varmt kan bara tilläggas.       Mäktigt Skåne tifo!           ...

Av Jenny - 23 januari 2023 19:18

Innebar för min del utökade arbetsuppgifter. Jag som inte flugit allt för många gånger i mitt liv fick en hel del resande under bältet i slutet av 2022.   Kiruna*3 Lycksele*2 Kalix*1   Jag har stötat och varit med och byggt upp 2 nya bu...

Av Jenny - 12 januari 2023 19:00

I måndags kom de glada nyheterna -Dottern blir uppflyttad till Dam Juniorerna (F19) , tjejen som går all in när det kommer till att spela och att titta på sporten, hon som aldrig säger nej till en xtra träning eller en xtra match, hon som alltid stä...

Av Jenny - 27 februari 2022 17:33

beslut är oftast just det, tuffa! Men så också de som är rätt just där och då. Jag har nu i några år velat fram och tillbaks om huruvida vi ska skaffa en hund till eller om jag ska låta hunderiet rinna ut i sanden.   Jag älskar att ha hund och ...

Av Jenny - 25 februari 2022 17:15

Ja det är vad dottern fyller idag... Jag menar 15 år.... Satan vad tiden går fort! Men jag älskar verkligen att se båda mina barn växa och utvecklas, se dem ta steg för steg i sin utveckling och sin självinsikt.   Grattis älskade unge!     ...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards