Direktlänk till inlägg 23 september 2015

Egentid

Av Jenny - 23 september 2015 08:30

Är ett ord som jag inte tycker om när det gäller barnen, jag ska ha egen tid....

Jag menar den dagen som du beslutar dig för att bli förälder så tar du ju ett beslut att avstå ifrån ngt som kallas just egen tid.

Men det här är ju ngt som det skrivs om en hel del i tidningarna, vad är just "egen tid"?


Visst vill alla föräldrarna ha tid för sig själv, några minuter att pusta ut , men kalla det inte egen tid.

För mig ringer det så fel ....

När ens barn tex åker till farmor & farfar eller faster / moster eller bara övernattar hos en kompis, det ger ju oss som föräldrar just tiden att pusta eller städa, tiden att kanske göra ngt själv, åka och handla, ta ett varmt bad, prata i telefonen utan att höra " Mamma"

Men jag tycker att man ändå ska tänka på hur det låter när man kallar det för just "egen tid"

Jag valde att sätta mina barn till världen, och alla har vi gjort val när det kommer till att skaffa barn, så det innebär att man måste vara tillgänglig 27/7 iaf 18år framåt.


Det finns även många som inte har den där lilla avlastningen som far & morföräldrar eller mostrar & fastrar som kan hjälpa en med just den där timmen man kanske vill handla själv.

De har ingen sk "egentid"

Och varför vill man vara ifrån sina egna barn??

OM man nu tycker att det är så jobbigt att vara förälder, hur trodde du att det skulle vara när du satte ditt barn till världen? Trodde du att barnet skulle klara sig själv , uppfostra sig själv, mata sig själv, köpa sina kläder själv??

Näe så urbota dum tror jag inte att ngn är, så varför gnälla om att det är så jobbigt? Det är ett åtagande som vi som föräldrar har tagit, och det är ngt vi inte bara kan släppa, så "egentid" näe det finns inte i min värld.


Men som sagt alla tänker och känner vi olika!

Men kalla det inte "egentid" oavsett , det är på ngt vis tid du förlorar med dina barn, tid du aldrig kommer att få igen.


                                







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 25 mars 2023 17:39

              Under detta mäktiga tifo stod vi när MFF möte Hammarby i Cup finalen 2022 på Tele 2 Arena. Det blev varmt kan bara tilläggas.       Mäktigt Skåne tifo!           ...

Av Jenny - 23 januari 2023 19:18

Innebar för min del utökade arbetsuppgifter. Jag som inte flugit allt för många gånger i mitt liv fick en hel del resande under bältet i slutet av 2022.   Kiruna*3 Lycksele*2 Kalix*1   Jag har stötat och varit med och byggt upp 2 nya bu...

Av Jenny - 12 januari 2023 19:00

I måndags kom de glada nyheterna -Dottern blir uppflyttad till Dam Juniorerna (F19) , tjejen som går all in när det kommer till att spela och att titta på sporten, hon som aldrig säger nej till en xtra träning eller en xtra match, hon som alltid stä...

Av Jenny - 27 februari 2022 17:33

beslut är oftast just det, tuffa! Men så också de som är rätt just där och då. Jag har nu i några år velat fram och tillbaks om huruvida vi ska skaffa en hund till eller om jag ska låta hunderiet rinna ut i sanden.   Jag älskar att ha hund och ...

Av Jenny - 25 februari 2022 17:15

Ja det är vad dottern fyller idag... Jag menar 15 år.... Satan vad tiden går fort! Men jag älskar verkligen att se båda mina barn växa och utvecklas, se dem ta steg för steg i sin utveckling och sin självinsikt.   Grattis älskade unge!     ...

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2015 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards