Direktlänk till inlägg 14 mars 2017

Dag 2 hemma

Av Jenny - 14 mars 2017 14:19

och jag håller på att klättra upp med väggarna.

Men jag måste verkligen hålla mig i skinnet så det blir till att sitta med datorn eller ngn bra film... Eller ska väl säga några bra filmer.. Dagens film tecken har gått i Disney´s och en hel del surfande på olika hemsidor, och ja det har varit hundsidor, kennel sidor till den största delen.

                                                  


                                             


Har sett många otroligt välgjorda sidor där det verkligen ligger tanke och bearbetning bakom.

Det är både nyare uppfödare och "gamla".

Jag blir så imponerad av hur många olika sidor det finns att bygga på, idag är det ju lite enklare att skaffa en hemsida idag gentemot för ett par år sedan, men det är inte enkelt att få den att fungera.


Många vill ju vara internationella, vilket är smart, att ha den även på engelska, men hua vad många det är som borde se över sin översättning *s*

För det är ju inte bara att översätta det som man har skrivit på svenska, för då blir det inge sammanhang utan staplar, och det man läser i översättningen blir helt galet..

Så ett litet tipps kanske, om du inte är duktig på att översätta svenska till engelska, använd då inte Google translate rakt av, utan be ngn om hjälp, ta språkbarriären för vad den är, svår ;)

För ska du ha en proffsig hemsida så se då till att den verkligen blir det, både för din egen del och för oss som ska läsa den =)

Enkel, men genomtänkt!

                                                  

    


Vad ska en hemsida innehålla?


Ja det kan verkligen variera, allt mellan himmel och jord, men inom hund & ras, när du har en kennel sida, så självklart just det..

Men det jag inte tycker ska vara är en massa plotter, utan en hemsida ska vara "ren".

Informativ, men inte hur mycket som helst, utan konkret information om "din/ dina raser", din uppfödning och dina hundar och kanske några av dina erfarenheter inom hundvärlden, men utöver det så STOPP!!!

Det jag inte vill läsa är vad du har gjort som "privat person" efter skolan, utbildningar, det får du ta vid ett senare möte, för det som inte har med ditt " hunderi" att göra, det har jag som kanske blivande valp köpare inget intresse över, iaf inte vid en första glimt!

                                                  


            

-Men om jag har andra sysslor då?

-Ska jag inte lägga upp dem då?


- Jo visst kan du göra det, men det beror på vad det är!

Men det bästa vore att ha en separat sida för det, en för hund och en för din bi syssla, men vill du ha det ihop så ska du inte ha ditt kennelnamn som adress, utan ngt sammanslaget, för utgår jag ifrån mig själv så går jag inte in på en kennelsida för att läsa om annat, utan just för vad det är, information om en kennel och dess ras!

Som sagt håll din kennel sida informativ om din ras , din avel och lite kort information om dig.


Hittade idag sidor via Fb som gjorde att jag ruskade på huvudet och tänkte,

- Här skulle inte jag köpa en hund, sedan har vi de som verkligen lägger tid på sin hemsida, de hastar inte ut bara för att finnas där utan de vill verkligen se professionella ut på nätet!

De ser ut som att de har letat efter en bra sida för att lägga upp sina "ideér", för det finns ju en hel del sidor att ta hjälp utav.

Enkla sidor som det faktiskt går att göra ngt "snyggt" utav.

Sedan har vi ju de som kan det här med hemsidor, de som har ett öga för layout och kan data om man nu kan uttrycka sig så?!

Som gör sina sidor från "schratch"

Vissa sidor kan vara riktigt, WoW, och vissa, hua...

Så hur ser din hemsida ut om du har en?

Vad vill du förmedla?

Dig själv eller dina hundar och din avel?


                                                




                                











 
 
it_is/Anette

it_is/Anette

14 mars 2017 16:04

Håller helt med dig.
Ska man ha översatt till något annat språk än svenska - se till att det är en bra översättning = inte google translate. Samma sak även med svenskan, om man ska ha en sida som är på något sätt "säljer" något, se till att svenskan är inte helt perfekt men ialla fall något sånär korrekt med ialla fall punkt, komma, stor bokstav osv.

http://itismadeby.bloggplatsen.se

Jenny

14 mars 2017 18:11

Ja för att en hemsida ska "fungera" så måste man ju komma ihåg punkt, komma och stor bokstav, speciellt om det ska tas på något sådär på allvar =) Annars så blir det en väldigt lång text..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 25 mars 2023 17:39

              Under detta mäktiga tifo stod vi när MFF möte Hammarby i Cup finalen 2022 på Tele 2 Arena. Det blev varmt kan bara tilläggas.       Mäktigt Skåne tifo!           ...

Av Jenny - 23 januari 2023 19:18

Innebar för min del utökade arbetsuppgifter. Jag som inte flugit allt för många gånger i mitt liv fick en hel del resande under bältet i slutet av 2022.   Kiruna*3 Lycksele*2 Kalix*1   Jag har stötat och varit med och byggt upp 2 nya bu...

Av Jenny - 12 januari 2023 19:00

I måndags kom de glada nyheterna -Dottern blir uppflyttad till Dam Juniorerna (F19) , tjejen som går all in när det kommer till att spela och att titta på sporten, hon som aldrig säger nej till en xtra träning eller en xtra match, hon som alltid stä...

Av Jenny - 27 februari 2022 17:33

beslut är oftast just det, tuffa! Men så också de som är rätt just där och då. Jag har nu i några år velat fram och tillbaks om huruvida vi ska skaffa en hund till eller om jag ska låta hunderiet rinna ut i sanden.   Jag älskar att ha hund och ...

Av Jenny - 25 februari 2022 17:15

Ja det är vad dottern fyller idag... Jag menar 15 år.... Satan vad tiden går fort! Men jag älskar verkligen att se båda mina barn växa och utvecklas, se dem ta steg för steg i sin utveckling och sin självinsikt.   Grattis älskade unge!     ...

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards