Direktlänk till inlägg 17 januari 2015
Ja så var det lördag igen & dax att testa ett nytt recept.
Detta är vad vi kommer att prova idag =)
Kyckling & cashewwkok.
2-3 kycklingbröst (tärnade)
1tsk färsk ingerfära (hackad)
1 vitlöksklyfta (hackad)
1tsk sesam olja
2msk kinesisk soja
1/2dl jordnötsolja eller annan vegetabilisk olja,( vi testar jordnöts oljan)
21/2dl Cashewnötter
21/2 dl brockoli buketter
1gul lök (hackad i klyftor)
1 röd paprika (tärnad)
1 selleristjälk (fint strimlad)
1 morot (skivad)
1dl bambuskott , strimlade
2tsk majzena el potatis mjöl
21/2dl kall kycklingbuljong eller vatten
salt & peppar efter smak.
Tärna kycklingen och lägg den i en skål & krydda den med ingerfäran,vitlöken,sesamoljan & 1msk soja.
Hetta upp oljan i en panna & fräs caschewnötterna i ca 1 min så de blir gyllene. Ta upp dem & lägg på en bit hushållspapper så att de får rinna av.
Lägg sedan ner kycklingen i panna & bryn tills den är klar, ta upp kycklingen & lägg i en skål, släng sedan ned broccolin, löken, sellerin & moroten i den varma pannan, fräs i ca 4-5 min.
Tillsätt sedan kycklingen och låt de puttra i ca 3min, tillsätt sist bambuskotten och låt dessa bli varma.
Blanda majsenamjölet med buljongen och häll sedan ner det i woken tillsammans med resten av sojan.
Rör om såsen och låt den sjuda så att såsen tjocknar. Tillsätt nötterna & salta & peppra efter tycke =)
Severa med ris eller en lättare sallad =)
Vi kommer att ha ris till.
Nu hoppas vi att det är gott ,men det ser & luktar väldigt gott =)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|