Alla inlägg under mars 2016

Av Jenny - 18 mars 2016 10:45

stånk och stön..

Ja sådant blir det mkt av på kvällarna, iaf den timmen vi spenderar i gymmet jag och A-M =)

Ni som tänkte på ngt annat får tänka om , för jag menar på gymmet.

Vi släpar oss dit och går faktiskt på ngt lättare steg därifrån. Jag har börjat märka skillnad på kläder men det är inte så mkt, det går sakta och jag har ju en hel del att att träna bort.

Men så har vi ju det där med tålamod, helst så skulle jag vilja att det bara rasar av mig men så ska man ju inte göra. För vill man hålla kilona borta sen så ska det gå sakta.

För tappar man för fort så är risken överhängande att de kommer tillbaka och då med några kompisar =(

Så nu tar vi det sakta men säkert, så jobbar vi vidare på gymmet och tänker på vad vi äter och när vi äter, jag tränar just nu på att äta regelbundet, vilket inte är det lättaste när man inte är hungrig eller har fått in rutinen på att äta var tredje timma för att kroppen ska förbränna bättre.

Men det kommer säkert det med ( hoppas jag)

                                                   


Men vad gör vi på gymmet då? Ja vi är ju inte där för att bli body bilders utan för att få bättre mage och starkare rygg muskler, plus att öka konditionen, så vi varierar våran träning!

Vi kör 20 minuter på crosstrainern och 10 minuter på cykel, sedan där emellan så kör vi rygg, mage och armar.

Vi har nu börjat med plankan, och det kan ju bara tilläggas, fan vad den är jobbig!!!!

Men även om vi är super trötta och helst av allt skulle vilja gå direkt hem efter jobbet så tar vi oss i kragen och går ner på gymmet som inte ligger mer än ett stenkast ifrån jobbet =)

Vilket gör det lättare...

Men ngt som vi också märker av är att vara två, det är svårare att skippa en dag, men det är mkt lättare att hålla i träningen på två.


Men det gäller ju inte bara att träna, man måste ju tänka på vad man äter och hur man äter. Mitt stora problem är att jag inte är hungrig på morgonen eller vid lunch, så jag kan lätt gå en hel dag utan mat för att sedan vara vrål hungrig när jag kommer hem vilket resulterar i att jag äter alldeles för mkt när jag kommer hem och då är ju klockan också alldeles för mycket!

Så nu har jag börjat äta frukost, det tar emot men det går, fick tipps om jordgubbs kvarg och vanilj, och de var helt ok, smakar som glass =)

Har testad "orginalen" och den var inte så god, så nu får jag i mig lite frukost i alla fall, men det var ju det här med lunch...  Den kommer det att krävas en del planerande på, för min lunch rast går ju att åka hem och gå ut med hundarna, så mat ligger ju inte så högt på min prio lista, men som sagt det är ju ngt jag måste ändra på även om det så bara blir en frukt ( vilket jag heller inte är så förtjust i).


                                                  

               


Något som jag faktiskt har gjort och som jag är riktigt stolt över är att jag har slutat att dricka Coca cola.

Både jag och mannen har varit stor konsumenter när det kommer till denna dryck, men jag har nu slutat upp helt och är inne på min fjärde vecka utan. Mattias dricker dock fortfarande, men inte lika mkt som innan.

   


Och nej jag kommer inte att bli ett hälso freak, för jag kommer fortfarande att göra gräddsås och potatis gratäng ;)

Inte heller kommer jag att köra ngt diet, kommer inte att gå på LCHF, eller 5:2 dieten eller ngn annan diet, utan äta någorlunda rätt och motionera är mitt motto =)


 








Av Jenny - 13 mars 2016 16:57

Vad roligt det är ibland när man får ge tipps och de tippsen ger bra resultat =)


För en tid sedan så fick jag frågan om träning på hund, ja nu menar jag inte i lydnads form utan att bygga muskler på hund.

Jag gav de tipps som jag har och hur mitt tänk bakom ligger. Idag har jag sett resultatet och jag tar faktiskt och klappar mig själv på axeln.


Tjejerna i fråga har gått upp i vikt och har nu en del att ta utav men det är lite så mitt resonemang är, man ska ha lite att ta av för att kunna bygga muskler.

Men vi alla resonerar olika, men det ska bli kul att se slut resultatet, dessa tjejer är av tre olika individer och ras så det ska bli extra kul att se när de är färdig.


Men mitt resonemang att de ska ha och "ta av" innebär inte att de ska vara feta! Utan de ska ha knappt ett halvt kilo till övers, som sedan ska byggas om till muskler.


Jag fick även tränings tipps när det kommer till min lilla som alltid väljer att ignorera så fort det kommer en släpvagn, så nu ska jag omsätta det i träning och så får vi se om det fungerar.

Jag hade idag socialträning med min lilla stumpa då jag tycker att hon är en aningen osäker i möte med andra hundar vilket gjorde att jag tog med mig den lilla fröken och åkte ut för att få träffa andra hundar utan resten av flocken, jag blev glatt överraskad av hennes sätt att vara.

Hon tyckte till en början att det var lite jobbigt då det blev en del välkomnande skall , vilket hon inte är van vid, sedan så vart det fullt ös.

Denna flocken bestod av 4 st tikar i olika storlekar och raser, men det gick så bra att det slutade med att de alla trampade runt i köket.


Jag satte mig vid ett tillfäller på golvert för att försöka få mig en bild eller två men det gick sådär då jag hela tiden hade en eller tre hundar i knät =)


Nu är jag hemma igen och lill tösen sover gott i soffan, de två andra är en aningen sura över att de inte fick följa med då de med stor sannorlighet trodde att vi skulle åka ut till vår " vanliga" flock i Storvik, men inte den här gången.

Vi har blivit grundligt inspekterade och genom snosade, även om Jumjum försökte att se oberörd ut när vi kom hem.

Han är ju för go vår Kung.

Men vem vet, nästa gång kanske det är han som får åka ut och träffa dessa trevliga töser =)


                                   







Av Jenny - 13 mars 2016 16:17

Ja det är vad jag tycker att det är för lillasyster Therese.

Många drömmer om att få ge ut en bok eller att få sitt skrivande i en tidning.

Men att få sin dröm uppfylld måste ju vara ngt alldeles speciellt...

Alla kan vi ju få ge ut en bok, men då till ett pris, man får betala tryck mm. Man betalar ett förlag att så sköter de allt, sedan får man betala för antalet böcker som man vill sälja =)


Ja vägarna är många skulle jag tro =)

Boken är inte på många sidor, men det är en otroligt vacker bok, och är en barnbok.

Therese har både skrivit texten och illustrerat bilderna själv.


Boken heter Den lilla älvan & maskrosen.


     


Melody har redan läst den ett flertal gånger & ska i veckan ta med den till skolan och visa klassen =)


Grattis Therese till boken och hoppas att det blir flera =)




Av Jenny - 9 mars 2016 20:14

Så spännande.....

Sitter nu vid köksbordet och lyssnar på radion, Saik möter ju som sagt Västerås på borta plan.

Ååååhhh så spännande...


Det roligaste är när man hör Supportrarna sjunga och man kommer på sig själv med att nynna med =)


Saik leder just nu i andra halvlek med 3-2, det räcker så, man behöver inte vinna med flera mål, en vinst är ju en vinst oavset !!

Jag har blivit en riktig bandynörd... Men det är så kul..

Att lyssna på radio är riktigt kul, men det är svårt att hålla inne med hurra ropen , just nu så leder Saik med 6-2 och det är svårt att sitta still på stolen...


Men nog om det...

Idag har det varit en rörig dag på jobbet. Vi har några nya tjejer som vi ska lära upp då de ska bli stationerade i Valbo butiken, och jag fixar inte när det är rörigt, utan det ska vara ordning och reda, var sak har sin plats och i detta yrke så måste man vara noggran och verkligen vilja ha en kund relation, alltså inte vara rädd eller tycka att det är jobbigt att vara nära kunden.

Jag måste verkligen säga att jag älskar detta jobb, och inte blir det sämre av att jag har fått super kolleger!


Imorgon så är det utbildning större delen av dagen och det ska bli kul då det är en av de leverantörerna ssom vi använder oss mest utav.

Jag var ju iväg på en tredagars utb med en av de andra leverantörerna plus lite annat, där lärde jag mig mkt, men nu har jag ju fått mer "kött" på benen vilket gör att man blir mer mottaglig när det kommer till att lära sig nya saker.


Det är en aningen svårt att koncentrera sig när man får höra komenatorernas prat, nu leder Saik med 9-3 =)

Åååhhh önskar man vore där, det skulle ju ha varit så kul att få C.


Forza Viken...

 


Sanviken är de bästa, heja heja heja Viken....




Av Jenny - 9 mars 2016 12:29

Ja nu har jag lite tid innan det är dax att dra iväg till jobbet så kommer det en låt på radion som får mig att minnas tiden då man var 20 och dansade loss på dansgolvet.

Minnen har vi ju alla både bra och dåliga, men vilka vi väljer att minnas är ju upp till var och en eller hur?!?!


Men roligast är väl de "spontana" minnena som dyker upp när man tex hör en låt eller ser en prydnad eller en sådan rolig sak som en stjärtlapp, och mina vänner låt aldrig stjärtlappen bestämma i backen *s*

Varför??

- Jo det ska jag gladeligen tala om, man kan hamna i barnens byggda puckelpist eller köra in i en lyktstolpe eller åka ner för ett brantare parti vilket resulterar i en ond bakdel...

Yes my dear friends, been there done that, men ack så kul vi hade det =)


Minnen som för dig sägert betyder ngt men som för andra inte ngt =/

Men vi ska vårda våra minnen, glada som sorgliga för det är de som gör oss till de personer vi blir och är idag.


Vi var ju hem till min stora syster för ett tag sedan och då såg jag i hennes bokhylla prydnads hundar, och det

fick mig att le, för dessa hundar har hon haft sedan jag var liten.

Det fick mig att minnas de tider då hon hade valpar och jag var där eller de gånger jag var med på utställning, den gången jag för förstagången var med i Barn med hund och vann, jag har väl inte det bästa minnet ifrån denna tiden men jag har ju fått det berättat för mig.


Jag var väl runt fem-sex och skulle som sagt få bara med för första gången i Barn med Hund.

Jag fick då låna min systers hund Raya som var lite av en ringräv och kunde detta med att ställas upp.

Raya var en vacker afghan tik, och jag var inte en av de längre tjejerna i den åldern så jag såg väl precis över manken på henne.

Jag hade ett vanligt läder koppel som jag lindade var efter varv runt min hand och sedan släppte i en hög på marken för att kunna flytta på benen , precis så som jag sett Anette göra i ringen, för att sedan samla ihop kopplet och springa, för att sedan stanna, släppa kopplet och ställa igen, jag hade full focus på det jag gjorde och Raya accepterade det, hon bara stod =)


Utanför ringen så skrattades det så tårarna rann, inget jag noterade eller såg men har fått det återberättat som sagt =)

Och vet ni, jag vann, en svart / gul rosett och en guld sked som jag har kvar än idag!!

  Jag och Mandy ( Rayas dotter) & här är jag några år äldre....


Ja tänka vad tankarna kan snurra och plocka upp genom att bara höra en låt på radion =)


                                        

Jag

Av Jenny - 6 mars 2016 14:06

tror att jag har dött och kommit till himmelen -Mamma..

Ja det var Melodys kommentar när hon klev av isen igår efter bandy träningen.


Varför då kan man ju undra, tränat hårt, ja det gör de alltid, men den här gången så blev det en stor överraskning åt de små. När det återstod 10 minuter kvar av träningen så klev det ut fyra st modell äldre spelare på plan.


Dessa 4 var nämligen inga mindre än Saiks A-lags killar, Nr 4 Niklas Gälman, Nr2 Joakim Bergman, Nr 23 Ted Haraldsson & Nr 95 Eric Pettersson.

Killarna gick in och spelade med i den pågående matchen =)

De hejade och pushade och gav tipps till den yngre generationen, och dessa lyssnade med stora öronn på vad som sades =)


         


Idag så är det dags för semifinal 2 för herrarna och på deras lott så innebär det att möta Västerås (igen).

Första matchen så möttes dessa 2 lag på Västerås hemmaplan och det inne bar för Saik en stor förlust 11-3 =(

Jag vet dock inte hur spelet i sig såg ut, men jag gissar på inte bra.

Melody var på plats i Västerås och tyckte att de spelade sämre än de i hennes lag, vilket kan säga en hel del...

Men jag hoppas att killarna tog lärdom av den matchen och spelar helt annorlunda! 

För nu vill vi se en seger på hemma plan =)


                  



Av Jenny - 5 mars 2016 11:46

Jävlar ska det här bli ordning och reda på kroppen!!

I slutet på januari så tog jag och arbetskollegan ett stort beslut! Ja ett iaf för mig stort beslut.

Vi skulle börja träna på gym.

Vi traskade ner till ett av de många gym som har ettablerats här i Viken och skrev på för ett meddelms skap!


Sagt och gjort, i början på feberuari så var vi på plats.

Jag tittade mig omkring och var en aningen skeptisk till de maskiner som stod men taggat till tänderna så var det bara att sätta igång.

Kan ju tillägga att det finns en "damrum" på detta gym, där inne finns det mindre maskiner men det får bara vistas tjejer där inne vilket för mig känns skönt.

Det är två "gåband" , 2 cyklar och 2 crosstrainers, sedan så har vi de andra redskapen förstås..



Taggade och full med energi så satte vi igång, och jäklars vad roligt det är!

Jag är super taggad, så taggad att jag tränar 5-6 dagar i veckan, 1 timme åt gången.

Nu kanske ni tänker, bara en timme, men jag börjar hårda men korta pass.. Så grymt kul.

Med detta så kom energin att ta tag i kosten oxå, så nu ska denna kropp piskas i form.


I torsdags så vågade vi oss ut till den " offentliga" delen, för att testa några av de maskiner som finns där. Och vips så hade vi fått våran egen PT. Han puchade och berömde oss, visade oss olika övningar som vi kunde göra utan maskiner.

Jag kan lova vi fick oss en genomkörare som hette duga =)

Träningvärken var ett faktum i fredags, men envis som jag är så var jag på´t igen efter jobbet, och idag känns det desto mer ... Aaaajjjjj


Men ikväll så tar jag ett lite lugnare pass, men således ett pass.

 

Inte lätt att ta ett foto när man cyklar, men efter 20 min så var jag helt slut =)


Det känns så bra när man släpar sig därifrån... Trött, svettig och darrig i kroppen , men å så skönt.

Jag känner att jag har blivit mkt piggare och jag orkar mer och mer!


Så nu mina vänner så siktar jag på Beach 2017



I

Av Jenny - 2 mars 2016 19:48

Ja I huvudet på ngn annan.

För visst skulle det väl ändå vara kul att få vara i ngn annans huvud för en dag.

Nu menar jag inte i huvudet på ngn kriminell utan kanske ngn med mkt driv, om man tex inte har det själv. Kanske ngn med ett " huvud " för affärer, ja ni förstår vart jag är på väg.

Men samtidigt så kanske det skulle vara intressant att få vara i huvudet på en labil person, eller en person med en otroligt stark syn på sig själv.

Det skulle om inte annat vara väldigt lärorikt.


Men bara för en dag, kanske för att få insikt i sitt eget liv och kanske se hur bra man egentligen har det, eller dåligt, det beror ju på..


För ibland undrar man ju hur andra tänker..

Hur vissa tar en dröm eller en tanke och förverkligar den till ngt framgångsrikt, eller de som har drivet att hjälpa andra, sätta sig själv i tredje rum, att vara så osjälvisk när det kommer till främlingar..

Ja det skulle vara kul.


                                                  
             

För hur många gånger har man inte frågat sig hur en annan person tänker?? Iaf när det blir ngt knas eller när man säger en sak men gör en helt annan. Ja ni vet , när det blir så där fel eller bara så där rätt.


Samtidigt som jag skriver detta så vandrar mina tankar till en nära vän, jag vet precis vad hon kommer att tänka när hon läser detta...

- Hur tänkte hon nu *s*

Eller hur Mona ;)


Ja nu förstår ni nog inget, för det är en av mina favorit fraser, och ngt som även har fastnat hos Mona.

Ja tänk att bara kanske få vara i huvudet på en vän , eller tom en ovän, bara för att få lite mer insikt, kanske tom få en A-ha upplevelse om vissa saker, få lärdom om saker man kanske inte har en aning om! Det skulle nog vara kul!!


För tänk att få vara i huvudet på ngn som kan ge en utveckling, en utveckling att nyttja vid senare tillfällen, att få utvecklas som person, för det är ju ngt vi alla vill, utvecklas och bli bättre. Att inte stå och trampa i samma fotspår, att kunna ta till sin nytt och sedan "köra" på det.

Utvecklas i sin yrkes roll och även som person, för visst händer det att man fastnar på en platå och inte kommer vidare, man blir fast.

Jag ser på mina barn och hur deras utveckling framskrider, hur de mognar och tar vis sig av det de lär sig i skolan , på träningar, genom kamrater. Men hur är det med oss vuxna?

Utvecklas vi som personer , eller fastnar man?

Jag kan erkänna att jag ibland fastnar , jag har tex svårt att förlåta, jag har en kort stubin och svårt att kanske se det på den andres sida.

Envis- ja absolut, men jag har även vuxit i min utveckling där jag ser mina fel och brister, men det innebär inte att jag förlåter. Jag är otroligt långsint, står idag inte som en dörrmatta för att andra ska få känna sig bättre.

Så visst jag står på en del sätt still, men det är kanske också ett val som jag har tagit, ett val som jag själv har valt

?!?

Men på många nivåer så har jag utvecklats, jag har lärt mig så mkt under mina levnadsår och är stolt över den personen jag är idag. Jag har kapat loss de energi tjuvar som har funnits i mitt liv och omger mig nu bara med de personer jag känner att jag vill ha i min omgivning.


Men jag är ändå sugen på att få vara i ngn annans huvud för en dag =)


                                          


Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards