Direktlänk till inlägg 7 februari 2015
Ja då ska vi testa ngt nytt igen.
Denna lördag blir det :
Fiskfilé i luftig vinsås
1/2 purjolök
1 liten zucchini
2 morötter
2 scharlottenlökar
2 msk margarin el smör
1 dl frysta gröna ärtor
600g fisk filé ( torsk eller plattfisk)
2 msk pressad citronsaft
1 dl torrt vitt vin
salt & peppar
3 dl fiskbuljong
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 äggula
persilja
Sätt ugnen på 200 grader.
*Skölj & ansa purjolöken & zucchinin, skala morötterna. Skär allt i fina strimlor, finhacka scharlottenlöken.
*Smält det mesta matfettet i en stekpanna, låt scharlott löken svettas i matfettet i ett par minuter. Lägg sedan i de strimlade grönsakerna & låt de fräsa med ett par minuter.
*Smörj en ungsfast form med resten av matfettet, lägg i de frästa grönsakerna & ärtorna i botten av formen. Torak av fiskfileérna, pressa över citronsaften , salta & peppra.
Lägg fileérna ovanpå grönsakerna. Laga under folie mitt i ugnen i ca 15 min.
*Blanda samman vin, buljong & 1 dl av grädden i en kastrull & låt koka upp.
Vispa samman resten av grädden & äggulan luftigt och rör sedan ned det i kastrullen, låt såsen bli varm, men koka inte.
*Ta ur formen ur ugnen och häll över såsen, garnera med persilja.
Vi kommer att servera detta med kokt potatis & tomater, vi gör även en deubbel satts med sås , då det brukar vara för lite för 4 pers =)
Så nu får vi se om det smakar lika gott som det låter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|