Alla inlägg under februari 2015

Av Jenny - 23 februari 2015 13:10

 

Ja nu har det blivit sportlov här, så nu ska vi sova länge på morgonen & vara uppe sent...

Eller inte, här är vi kvällströtta som vanligt plus att det där med sovmorgon inte riktigt passar oss, Melody & jag vaknade kl 06,30 som vanligt så då var det ju bara till att gå upp för varför ligga & dra sig när man kan ??


Anton kommer att tillbringa lovet hos pappa sin.

Jag kan ju bara gissa vad de kommer att hitta på....Slappa ;)


Så det är bara jag & Melody hemma om dagarna för Mattias jobbar ju, men jag tror inte att det stör han allt för mkt då han "slipper" att sitta i ishallen i flera timmar, för det är där jag kommer att vara parkerad större delen av lovet, på friåkningstiderna!

 

Melody kommer även att prova på Bandy nu under lovet och då menar jag bandy på skridskor, hon vill ju åka skridskor men inte med tights & kjol. Så nu tar vi fram bandyskridskor & klubba ist, hon får göra precis hur hon vill när det gäller utövandet av sporter.


 

Så till hösten så kommer hon att börja på Karate/ kampsport och även om hon tycker att det är roligt, bandy.

Ja man kan ju säga att hon är tvärtom sin storebror, han har aldrig haft intresset att utöva ngn sport, vi har testat, för självklart så ska man få prova!

Däremot så ju Anton alltid älskat att cykla , ja mer eller mindre året om så han har ju bytt cyklar väldigt ofta då han mer eller mindre har "slitit" ut dem =)

 


Så iad började som sagt vårat sportlov, men idag valde vi att åka till biblioteket för att låna de sista Nelly Rapp böckerna, vi har 2 kvar i en sterie på 13 böcker. Vi eller rättare sagt Melody ska läsa för oss, Trollkarlens bok & Spökaffären.

                         


En väldigt bra serie när man precis har lärt sig att läsa, stora bokstäver men inte allt för mkt text.


Men så har vi ju det där med mat, att jag ska komma på vad vi ska äta varje dag 2 måltider om dagen...Inte min starka sida kan vi väl ju säga...

Man blir ju om jag ska vara helt ärlig lite bortskämd när de går i skolan, då behöver jag ju bara tänka på middag & kvällsfika. Men nu så ska jag ju komma på vad vi ska äta till lunch oxå, för när det bara är jag hemma så går det ju att bara ta ngt, behöver ju inte vara lagad mat så att säga.

Men vi var iaf förbi Willy´s efter bibblan för att fylla på lite av frukt & grönt avdelningen här hemma.

Ja Melody plockade & jag betalade =)

   

Så till middag har Fröken Lärka bestämt att det blir bacon lindade sparris med lax & kokt potatis.


Hur ser erat lov ut?

Hur lägger ni upp era dagar när det gäller mat & aktiviteter?




Av Jenny - 22 februari 2015 12:40

               

Av Jenny - 21 februari 2015 12:51

Ja då var det dags igen, som ni märkte så uteblev förra lördagen recept då jag inte var hemma & resten av familjen var på andra äventyr.


Men nu så, nu är det dax att testa ngt nytt och denna gången så var det Melody som valde.

Melody är inte så förtjust i kött utan mer åt Fisk & grönsaks hållet, så hennes val denna lördag vart:


Grönsakswok


2msk soja

2msk sherry

1msk söt chilisås

1msk honung

1msk majsena

4dl broccolibuketter ( vi kommer att använda 2 färska broccolin)

2 paprikor ( vi kommer att använda gul & orange)

3 stora morötter

2msk solrosolja

1 liten pressad vitlöksklyfta

4tsk fint riven färsk ingefära

3dl halverade små färska champinjoner


rostade sesamfrön


*Blanda soja, sherry, chilisås & honung i en liten skål.

Rör ut majsenan med 1msk kallt vatten & blanda ner i soja blandningen.


*Lägg broccoli buketterna i kokande lättsaltat vatten och förväll i ca 2min.

Låt rinna av väl & lägg på hushållspapper och ställ åt sidan.

Kärna ur & strimla paprikorna. Ansa, skala & strimla morötterna fint.


*Hetta upp solrosoljan i en wok eller stekpanna & woka broccolin, morötterna, vitlöken & ingefäran i ca 2 min. Blanda ner paprika & champinjoner & woka ca 2-3min tills de börjar att mjukna.


*Rör om såsen & tillsätt den i woken, woka i ytterligare ca 2min, tills allt är genomvarmt & såsen börjat att tjockna.

Strö över sesamfrön & servera.

  lånad bild



Av Jenny - 20 februari 2015 16:21

När är det okej att börja borra, klippa gräsmattan eller hamra? Hur sent får man såga brädor, dammsuga eller dra igång mixern?


Klockan åtta eller nio är ok när du vill föra oväsen

Eftersom det juridiska läget är oklart är det mycket upp till dina grannars (och ditt egna) förnuft att avgöra hur tidigt du kan börja snickra, städa eller hålla på med andra högljudda aktiviteter. Generellt verkar de flesta anse att någon gång mellan 08.00 och 09.00 på vardagar är det okej att börja låta/skramla/borra/banka.

På helgen är det lite mer varierande åsikter, vissa anser att åtta-nio på morgonen är lika godkänt på helg som på vardag, medan andra förespråkar 10.00 eller till och med 11.00 på lördagar och söndagar.

Det verkar också gå en skiljelinje mellan de som bor i lägenhet och de som bor i hus. Lägenhetsinnehavarna är generellt lite mer senstartade, antagligen för att man vet hur väl oljud går igenom tunna lägenhetsväggar. Många villaägare tycker däremot att det i princip är helt okej att köra igång gräsklipparen när som helst på morgonen eftersom de bor i hus och har ett längre avstånd till närmsta granne.

När måste du vara tyst igen?

När det gäller ”stängningstid”, alltså när det anses för sent för att hålla på och föra oväsen i hemmet så varierar svaren nästan ännu mer. Någonstans runt 19-20-tiden på kvällen verkar ändå rätt många tycka är ett bra sista klockslag för högljudda aktiviteter. Generellt anses det lite mer okej att hålla på senare på helgdagarna, kanske till 21-tiden på kvällen.

Till sist finns det en liten (kanske gammeldags?) grupp som anser att söndagar borde vara helt oväsensfria. Sköt snickeri, dammsugning och gräsklippning på måndag till lördag helt enkelt, menar dessa.


Vad säger lagen om oväsen i hemmet

Det finns inga lagstadgade klockslag eller generella tider för när du får föra oväsen i ditt hem eller i din trädgård. Enkelt uttryckt så säger de regler som finns att den boende ska ta hänsyn till sin omgivning och sina grannar, och inte vara störande. Vad ”störande” betyder är naturligt en svår sak att säkert veta så det måste finnas en stor portion sunt förnuft och allra helst dialog med dina grannar.

Det som kan sägas är att det inte nödvändigtvis behöver vara ett visst klockslag som gäller, utan även hur ofta störningar sker. Att ha grannar på andra sidan väggen eller precis bredvid tomten och sedan börja borra eller klockan fem-sex på morgonen kan kanske vara okej en gång, men knappast flera gånger i veckan under en längre period.


// Byggmentor.se

Av Jenny - 20 februari 2015 11:36

Ja i höstas så fick vi nya grannar på båda sidorna.

Vi har ju haft tur med våra grannar om man nu kan kalla det så. Det har varit tyst på kvällarna och vi har respekterat varandra! Vilket gör att man självklart blir lite orolig när man ska få nya grannar.

 

När grannen till höger flyttade in så vart vi glad, de hade en hund och en liten kille på 6år, så vi förstod att det skulle vara barn som lekte på dagarna och sedan vid 8 snåret så skulle det vara lugn, vilket passar oss.


När det sedan var dags för granne nr 2 så var vi inte lika glada, varför då kan man ju fråga sig??

Jo det var så att denna granne redan bodde i området men vart tvungen att flytta " byta lägenhet" pga grannosämja.

Och själv klart så ville de grannarna varna oss för vilket "trasch" som skulle flytta in..

Ja så vi grannar( som redan bodde i längan) pratade sins emellan och kom då överänns om att behandla dessa människor kallt & hårt.

Ja idag kan jag ärligt tala om att jag skäms!!! Jag skäms över att ha dömt en familj utan att prata eller ens träffa dem, jag hade inte fatta mig en egen uppfattning utan gick på vad andra sade!

Jag brukar ALDRIG döma ngn efter vad andra säger, jag brukar ALLTID fatta mig en egen uppfattning, men av ngn outgrundlig anledning så gjorde jag inte det den hät gången...

 


Vi hade fått höra att det alltid var bråk & mkt stampande i trappen mm, ja listan kunde göras lång!

Detta är en familj på 2 vuxna & 2 barn 11 och 14år.

Så när de flyttade in i oktober så hade vi alla taggarna utåt, det tog 2-3 månader innan vi ens hälsade.

Visst hörde vi när deras 11åring fick sina utbrott & när en uppgiven förälder skrek tillbaks, visst hörde vi när de stampade upp för trappen fast deras trappa ligger på motsatta sidan av lägenheten.

Ibland var det kl 06 på morgonen och fram till att barnen gick till skolan och ibland senare på kvällen Mellan 20-22, och visst var det störande då Melody lägger sig kl 20 och inte kunde somna pga detta.


Ja jag ska ärligt säga att det hördes, men så var det ju även så att man retade sig på allt de gjorde, fortfarande så dömde vi, dömde en familj vars bakgrund vi inte visste ngt om, utan bara gick på det vi "hört"

 

Så efter ett par månader sä tänkte jag göra slag i saken och prata med grannen om att vi hörde väldigt väl när de bråkade med barnen och att jag självklart visste om de regler som finns att man får "väsnas " fram till kl 22 men att jag vore tacksam om de kunde tänka på ljudnivån på kvällen.

Ja jag laddade och fällde taggarna utåt i väntan på "fight" när jag trampade över.


 

Så gissa om jag vart förvånad när de bad om ursäkt och att de skulle försöka dämpa sig , utan skrik eller sura miner..

Efter ett par dagar så ringde det på dörren ocg gissa om jag vart förvånad över att det var grannen, ja "den" grannen, de ville bjuda över oss på fika för att få förklara sig.

Den berättelsen jag fick höra gjorde mig rädd, nej inte rädd för dem utan för vuxnas trånsynthet, deras eller jag ska nog säga vårat sätt att utsätta andra för vuxen mobbing.


Denna familj hade problem, ja problem som vi aldrig kunnat ana, ngt vi aldrig hade fått veta om inte jag trampat över för att "sätta" ner foten.

Jag har fått höra vid senare tillfälle att jag inte varit otrevlig utan att jag bara var väldigt bestämd, ja jag i ett nötskal.


Deras situation vart ju inte heller bättre när de visste att deras grannar skulle komma att klaga, hur de än gjorde, de hade kommit till den gränsen där det inte längre gick att prata utan det var skrik & osämja, grannarna ringde sociala och polisanmälde utan fasta grunder bara för att de skulle väck, visst de var ju inte "oskyldig" i allt detta men det fanns ingen linje de kunde följa.

Så istället för att hjälpa en granne, i ja jag skulle säga nöd så dömde de och gjorde inte saken bättre!

 

Idag har de fått den hjälpen de behöver och de har en fungerande familje miljö.

Vi pratar ofta då vi träffas vid sophuset eller vid garaget, jag har erkänt öppet hur jag reagerade när jag fick höra att de skulle flytta in, jag berättade att jag dömde dem utan att veta ngt om dem och deras liv.

De är oerhört tacksam att jag gjort detta och att jag faktiskt kom och ringde på dörren den kvällen.


Så jag kan faktiskt säga att vi än idag har bra grannar!


Att dömma ngn utan att ha verklig insyn i den andres liv är ngt jag Aldrig kommer att göra om!

Att lyssna på rent "skitsnack" utan att lyssnat på båda parter, ngt jag Aldrig kommer att göra igen!


Vill man inte ha barn som leker & stojjar som granne eller höra en hund skälla efter 18, så bör man nog tänka på vart man ska bo, då kanske den där lilla stugan på landet vore ngt.

För att bo i lägenhet eller i radhus, ja det kommer att innebära att man vid ngt tillfälle kommer att höra sina grannar på ett eller annat sätt =)


Av Jenny - 19 februari 2015 14:25

Ja det hade jag, en syster date =)


Så efter att ha lämnat barnen i skolan och sedan plaskat runt på långpromenaden med hundarna så var det bara att kliva ur mjukisbyxorna & ner i jeansen för att bege sig mot Valbo.


Ja vi träffades i Valbo för det är dags för mig att införhandla födelsedags presenter till Melody.

Hon fyller ju 8 snart. Ett väldigt stort nummer om man frågar damen ifråga.

ÅR

Med presenter     & Vänner !


Vi var in på Toys R Us då Melody vill ha stall & hagar till sina hästar, har dock fått förhållnings order att Inte köpa några mer kläder för enligt Melody så har hon alldeles för mkt. Det kommer inte att få plats i garderoben säger hon, nu är det väl tur att jag inte lyssnar allt för mkt då jag älskar att köpa kläder till båda mina barn =)

Ja man kan väl säga så här, de klarar sig bra även om det skulle bli långt mellan tvättpassen i tvättstugan!


Men idag vart det iaf införhandlat lite smått & gott i presentväg ifrån Toys R Us så det vart ju inga kläder vid detta tillfället, men vi är inte riktigt färdig än.

Införhandlade även ballonger,girlanger, pappatalrikar, sugrör, pappers duk & muggar.

   


Ja så vi har kommit en bit på vägen.

Vi har lånat kvarters lokalen då Fröken ville ha disco, så vi kommer att göra en låtlista med Melodys egna val och lite spotlights mm som gör att det blir lite disco känsla, Anton kommer att vara Dj, han anmälde sig frivilligt ( trot eller ej)

 

Vi tog en lång fika så vi hann ta igen mkt av vad som har hänt under åren som varit. Självklart vart det mkt prat om barnen, hennes & mina. Anettes tjejer är ju stora & står på egna ben, Denise är 29 och Rebecca 23.

Anette & jag passade även på att smita in på Jenny´s Hund & katt då Anette skulle hälsa på en "gammal" valpköpare, & jag skulle passa på att handla lite.

Jag köpte en mössa till mig själv , en svart med Jenny´s logga på, men den fick jag inte behålla för den la Melody beslag på när hon såg den.

Så jag får snällt köpa en till om jag vill ha en egen....


Så nu räknar vi bara dagarna här hemma, eller ja Melody räknar dagar =)



 







Av Jenny - 18 februari 2015 08:54

Ja ibland känns det lite så.


Söndagar & Måndagar så går (iaf jag) igenom de olika reklambladen som kommer i brevlådan Ica, Coop & Willys, sätter mig ned och tittar igenom för att se vad som ligger bäst till i pris & om det är ngt vi behöver.

Vi handlar störst & mest på Willy då jag tycker att de ligger bäst i pris på mångt och mycket, men visst man kanske är lite partisk då mannen jobbar där, och nu tänker ni, ja men då får ni ju rabatt, nä det får vi inte.


Nu har ju vi turen att mat affärerna ligger i "linje" ifrån Willys så vi behöver inte åka omvägar för att ta oss i från punkt 1 till punkt 2 för då hade det inte blivit någe billigare med tanke på bensin priset.


Bara för att se lite hur det kan skilja sig i pris så kollade jag upp några varor när jag var i de olika butikerna, samma märke & samma vikt.

Butikerna jag tittade i var:

   


Skogaholm Orginalrost:

 Willys: 23,50:-                 Ica: 25,90:- 


Ketchup Felix 1,22kg

  Willys: 24,50:-                 Ica: 24,90:-


Makaroner Kungsörnen snabbmakaroner 1kg


  Willys: 17,90:-                  Ica: 17,90:-


Mellan Mjölk 1,5L

  Willys: 12,95:-                            Ica: 14,90:-


Kycklingben Kronfågel (1kg)

  Willys: 24,90:-              Ica: 26,90


Brunabönor Felix

  Willys: 7,90:-               Ica: 7,90:-


Juice Bravo Tropisk 2L

  Willys: 19,90:-                                     Ica: 21,90:-


Gifflar Pågen

  Willys: 17,50                Ica: 21,90:-


Clssisc Wok 1kg

  Willys: 27,50:-             Ica: 29,90:-


Ja visst skiljer det sig med stor sannorlighet ifrån Ica till Ica precis som det skiljer sig stort mellan Willys & Willys Hemma, men så såg det iaf ut här.

Jag tänkte ta en större djupdykning på Ica Maxi nästa gång & Coop för att se hur de ligger till.

Men det är kul att se skillnaden då vi alla behöver äta!


Man kan säga att jag skrapade lite på ytan.




Av Jenny - 17 februari 2015 17:48

Hur ofta går jag till frisören?

Inte så ofta som jag skulle behöva.....

Ja inte lika ofta som jag skickar mina barn iaf =)

Nu är det dax igen för båda 2, Melody funderar dock på att spara till långt hår men hon gillar ju inte toffsar eller flätor eller annat "kraffs" som hon själv säger , i håret.


Ja ni som har träffat min dotter vet att hon har väldigt bestämda åsiker om saker å ting, inte direkt så att jag kan tvinga henne till ngt hon inte vill själv när det gäller frisyr eller klädval.

Hennes frisyr idag ser ut så här när hon är nyklippt:

       

Kort uppklippt i bak och längre ifram, nu har även luggen börjats att klippas snett.

  precis som Victoria Beckham.


Anton som har ett grymt tjockt hår säger faktiskt idag till själv när jan tycker att det börjar bli för varmt om huvudet =)

Men han kör på en mer tuff kill frisyr, ja samma frisyr som han har haft de senaste 10 åren och han passar i den!

  Kort på sidorna och längre upptill.


Melody går bara till en viss frisör salong här i stan. Lekri, hon vägrar att gå ngn annan stans, hennes motivation lyder, -Mamma, det är de enda tjejerna som lyssnar på hur jag vill ha det , plus att du kan sitta kvar i stolen de vet precis hur jag vill ha det utan att du ska förklara.


Anton går till en annan frisör, han har gått hos samma frisör i 10år, Anton tycker att det är en bra frisör ( vilket det är) och det är så kul när man kommer dit när han säger till Anton

- Samma som vanligt?


Vi kan säga att vi är våra frisörer trogen!

Ja och som sagt nu är det dax igen, det är nog en 10v sedan sist.....






Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards