Alla inlägg under februari 2015

Av Jenny - 17 februari 2015 08:35

Ja efter att ha träffat alla goa människor i Lördags så känner jag mig otroligt laddad inför kommande utställnings säsong.

Ja det kanske inte blir så mkt ställande för min egen del men jag tycker att det är lika kul att bara vara där och se alla vackra hundar och deras trevliga ägare!

 

Tanken ligger ju i att försöka iaf få lite rosetter på den lilla damen här hemma, men det är lättare sagt än gjort då det är bra konkurrens i basenji ringen och jag då som inte är en sådan inbiten tävlings människa vilket kanske gör det en aningen svårare, men ngt jag iaf gör är att ta det seriöst!

För självklart vill jag ha ett exellent på fröken men nöjer mig ju oxå där.


Vecka 19 så drar jag igång ringträningen, både i Sandviken & Gävle , måste bara få säga att det är så kul att få detta uppdrag då jag ändå är så ny innom utställnings världen!

Jag har som vanligt lättare att lära ut en att göra det själv ;)

 


Men jag tycker inte att denna träning bara är till för dem som ska ställa ut , utan det är en väldigt bra social träning för alla hundar!


I år ska det dock bli extra kul då denna snygga herre ska drillas lite extra,

    Akilles - Mog-Urs Mr Diamond


Han ska nämligen sattsa på sin utställnings karriär, vi ska nämligen åka till Norge, Danmark & Finland med denna kille, ja självklart så kommer min lilla fröken att följa med för att försöka få ett cert eller 2, men Akilles är ju redan svenskt utställnings Champion så där går det ju lite fortare =)


I år ska jag även försöka få med mig Sandra ,men det kan bli svårt då hennes intresse ligger mer åt lydnad & agility, men hon tycker ju om hundar och hon skulle göra sig så bra i ringen med sitt lugn och harmoniska sätt med hundarna.


Självklart så är ringträningen öppen för alla , gammal som ung!

Det skulle vara kul att få in flera barn då de är vår nästa generation även i hundvärlden. 

Melody kommer att få vara med då hon hon har sin egen hund Fia med sig, Fia kan ju det här med utställning och är en lugn & stabil hund som inte har ngt intresse i andra hundar, vilket gör det lättare!

Men Melody´s intresse för hundar bara växer & växer!!


    


Så nu laddar vi inför Utställnings säsongen 2015!











Av Jenny - 16 februari 2015 14:57

Ja kan man säga ngt annat om sina barn?


Som jag berättade i tidigare inlägg så har helgen varit fylld med aktiviteter.

I fredags så var Melody iväg med sin bästa kompis Amanda och hennes pappa på Bio , de tittade på Paddington så en uppspelt tjej kom hem vi 19snåret full i information om filmen, pappa fick lydigt sitta ned och lyssna på sin dotter när hon betade av vad hela filmen gick ut på =)

Jag var ju som sagt inte hemma.

 

Ja som sagt jag försvann ju tidigt i lördags morgonen så Mattias & Melody tog sig en sovmorgon fram till kl 9, Anton var hos sin pappa och jag vågar nog inte ens tänka på hur länge de sov ;)


Vid 15 tiden så bar de iväg till Göransson Arenan för att titta på Saik, ja och så klart så var Amanda med, på plats träffade de den tredje musketören Lily, dessa 3 tjejer har vi föräldrar döt till de 3 musketörerna då de hänger ihop som om de vore fast limmad med varandra, i skolan och utanför.

Melody & Amanda på Halloween skridsko discot på Göransson Arenan

    Vi är & bowlar med tjejerna

    Melody & Lilly på väg i skidspåret i Stensätra

  Dessa fick Melody av Lily när de kom hem efter utomalnds resa.


Vart är Anton kan man ju fråga sig, varför inga bilder på han & hans vänner...Jo svaret är enkelt, jag går inte in med kameran i hans rum när det sitter ett gäng med tonåringar ;)

Honom får jag bara med när han knasar sig med lilla syster.

   

   

   


Av Jenny - 16 februari 2015 09:09

Ja det kan man säag att jag nu har gjort efter helgens bravader.


I Lördags så arrangerade Gästriklands Kennel Klubb en inofficiell utställning för valpar & veteraner, så det innebar packa bilar & sätta upp på fredags kväll , vi skulle vara i Toto hallen på Gävletravet.

Vi var 3 personer som packade bilar med allt som behövdes inför dagen och fixade mattor & ringbamnd mm på plats, vi startade 15,30 och var klara vid 21.

Det var samanlagt 112 hundar anmälda & domare var Eva B & Åsah H.

Så upp tidigt lördags morgon och iväg för att "jobba" Min plats denna morgon var som parkerings vakt. Så det var till att klä sig varmt , men som tur var så var det inte så kallt. Jag var på plats mellan 07,30-10,30, sedan fick jag komma in i värmen ;)

Dagen förflöt på snabbt och innan kl var 14 så var Finalerna avklarade.( Har tyvärr inga resultat själv men kommer att uppdatera vid senare tillfälle)


Medans jag sysselsatte mig detta så var de där hemma på Bandy då Saik spelade hemma match.


När Inoffén var avklarad så var det dags att plocka ned allt och packa in en del i bilarna igen då det var dags för årets Gästrike & Veteran Mästare att gå av stapeln. Men det var ju inte föräns kl 18 men vi hade en del att göra innan.

 

Vi hade i år temat Alla hjärtans dag vilket innebar att blåsa upp balonger & duka borden mm så att det skulle passa kvällens tema.

Det var 58 hundar anmälda 10st till veteran & 48st till Gästrike.


Vi startade kl 18 och min plats var speaker under kvällens lopp, lika kul som alltid!

Domaren är hemlig ända fram till start, i år var det Carl Gunnar Stafberg som fått i uppdrag att döma våra vackra Gästrike hundar.

  Bilden är lånad!


Vi betade av omgång ett på både veteran & Gästrike sedan var det dags för middag, denna kväll var det Travets egna resturang som stod för maten. Det serverades fläskfilé med potatis gratäng eller lax med grönsaker & kokt potatis, ja självklart så var det sallad & sås till =)

Till efterrätt så serverades det kladdkaka med grädde & hallon, den var dock torr & bären fortfarande frysta men vad gör det? Trevligt var det!

Efter maten drog vi vinster på de lotter som vi sålt under kvällens lopp.

  Priserna var sponsrad ifrån lokala verksamheter, den största sponsorn för kvällen var Jenny´s Hund & Katt   Som sponsrade med foder, hundtugg & påsar till alla 58 hundarna & även 4st stora korgarsom innehöll en massa gotta + stora foder påsar av sorten Acana till de 4 hundarns som tog sig ända till semifinalen =)


Vinnaren i Veteran Mästaren var en otroligt vacker Flat coated Retriver Och Gästrike Mästaren vanns av en Ståtlig Afghan.

Kvällen rundades av vid 21 då det var dags för oss att plocka ihop det sista.

Vi var inte många som jobbade för uppsättning & ihopplockandet (3-4st) Men vi var otroligt effektiva om jag får säga det själv ;)

Som alltid så var det en glad och lättsam stämning under hela kvällen.


Jag landade hemm kl 22,30 men var då så "uppe i varv" så det var ju inte bara att studsa i säng...


Ja så såg min lördag ut, söndagen var en aningen lugnare .










Av Jenny - 13 februari 2015 08:11

Ja iaf en morgon.... Det är just nu -8 grader ute och våren lyser med sin frånvaro, jo visst vet jag att det är för tidigt för vår redan nu i februari men att hoppas är ju aldrig fel, man brukar ju säga att man lever på hoppet =)


Undra vart alla ordspråk egentligen kommer ifrån? Eller fraser man använder tex, just som Man lever på hoppet eller kasta inte sten i glashus eller soppa rent framför din egen dörr innan ....Eller hoppet är det sista som överger en.


En fras som jag verkligen Inte tycker om är -Mina barn & andras ungar, speciellt inte när det gäller i ett förhållande!

Man går ju in i  det nya förhållandet med vetskapen om att det redan finns barn!


Jag kan ju ärligt säga att mina första ord  ( ja nästan iaf) till Mattias var - Att fungerar det inte mellan dig & Anton så kommer det aldrig att bli ngt mellan dig & mig oavsett hur starka känslorna är,. för Anton kommer först.

Ja det kan tyckas hårt men så resonerar jag. Mina barn först, mitt kärleksliv därefter.

Och jag kan tala om att det gäller än idag! Nu har jag ju den turen(ska man nog säga) att Mattias älskar Anton som sin egen, så jag har inte behövt ta det beslutet.

 

Men jag vet dock många föräldrar som inte resonerar så, utan tycker att barnen/ barnet bara ska acceptera det "nya" Men det är ju inte alltid det fungerar.

Där tycker jag att det är upp till oss vuxna att faktiskt dra åt handbromsen och ta oss en funderare.

Är det verkligen värt det?

Visst vill man ha kärlek i sitt liv, men  att sätta sina barn i andra to.m tredje hand tycker inta jag är rätt, men det är mitt tycke!


För mig så är det ofattbart hur man kan låta sin "nya" kärlek bestämma över ens barn till den grad där det blir påtagligt obekvämt för barnet/ barnen.

Att se till att de mår så dålig och blir så åsidosatta att de to.m flyttar eller hamnar i problem.

Hur kan man som förälder tillåta detta??

Visst barnen ska inte få bestämma, men en tanke ska alltid skänkas om det är rätt...

Eller hur kan man som människa göra en sådan sak mot ett barn oavsett ålder eller kön?

Bara för att det inte är "mitt" så är de inte värd att älskas ngt mindre!!

Eller bara en sak som att behandla barnen olika, den ena får den andra får inte, näe det är för mig så ofattbart.

Men visst jag sitter inte i en sådan situation där jag lever med en annan kvinnas barn, men jag skulle då heller aldrig sätta mig i en sådan situation om jag vet med mig att jag inte kan ta emot min "nya" kärleks barn på samma vilkor som mina egna.


Alla barn oavsett dina eller mina ska behandlas lika!

Självklart så älskar man kanske sina barn en gnutta mer då de kommer ifrån "en själv" men det får ALDRG visas öppet gentemot barnen.



     

Det finns ingen människa eller familj som är perfekt, men att sätta barn i en obkväm hemsituation/ hemma miljö oavsett om det är ditt eller ngn annans barn ska inte förekomma kan man tycka!


Ett ordspråk som jag däremot tycker om är - Barn gör inte som vi säger, utan de gör som vi gör=)

Ngt vi vuxna kanske ska ha i större åtanke ?!? 


Om vi som vuxna inte kan behandla andra som vi själva vill bli behandlad hur kan vi då begära detta av våra barn? Vår näst kommande generation?


Jag har idag människor runt omkring mig som Aldrig skulle tänka tanken på att vända ryggen åt ett barn med behov av stöd & hjälp, oavsett förbindelse till familjen, dotterns pojkvän, stödfamilj för kommunen, andras barn som de mött i ett tidigare stadie i livet, ja listan kan göras lång.


Jag tycker att dessa människor förtjänar en extra guld stjärna då de sätter andras barn först ( ja och självklart sina egna), där barnets biologiska föräldrar inte kan eller vill/ orkar....Utan att äns tänka efter två gånger.

De bara öppnar sina hem & hjärtan för dessa barn.

De tänker inte på kostnad eller att det inte är deras "kött & blod", det finns inte ngt för dessa människor som heter "ska ha pengar" för att hjälpa, utan de gör det för godheten & för ett barns i behov.

Sådana människor har ett hjärta av guld!! 

 











Av Jenny - 12 februari 2015 08:24

Nej då jag ska inte skaffa valp =) Jag är så nöjd med de tre knorrsvansarna som jag har.

Tiden skulle inte räcka till.

Men visst suger det i valp tarmen när man ser de små knytena..

     

Nej det jag tänkte mer på är vad som får oss att vilja skaffa hund?!

Många växer ju upp med hund i familjen och det blir kanske mer "naturligt" att man fortsätter att ha hund även som vuxen.

Men ett måste, tycker jag, är ju att man har ett hundintresse, för det är ju en levande individ som faktiskt kommer att finnas med i många år och som kommer att behöva oss på daglig basis, för en hund är beroende av oss människor.


Men vad får oss att skaffa hund? Ja svaret är nog lika varierande som det finns hundraser =)

För min del så ligger det i familjen, min stora syster födde upp afghaner och genom det så ramlade vi in på vinthundar, men det vart inga afghaner utan det vart Whippets till en början sedan så dök det även upp Greyhounds. Vi var dock inte i utställnings ringen utan drogs mer åt rundbane ( hundkapplöpning) hållet. 

Vår första Whippet kom ifrån kennel Goatwool´s och hon hette Goatwool´s Malou en liten brindlad tik som såg ut lite som en ostbåge i ryggen =) Ingen stjärna på banan, men hon var min, min första hund och gissa om man var glad, jag var 4-5år när hon kom hem till oss.

Ja man får väl inte glömma den lilla Papillon( Gillbert) som fanns i hemmet innan dess,

men jag var alldeles för liten för att komma i håg han, jag vet bara det jag fått berättat för mig .  

Så där började min "hundkarrär" kan man ju säga.


Men mitt stora intresse började väl inte riktigt förräns den dagen jag verkligen fick min första Greyhound, det var en liten svart tik vid namn Quliqas Tanamera Q, kallad Ina. Hon var ett år när hon kom hem till mig ifrån Carita & Roland på kennel Quantiqo.

Denna lilla tik skulle komma att ge mig både kunskap, vänner ja to.m en pappa till min son, ja genom lilla Ina så hittade jag en uppfödare som sedan vart en av mina bästa vänner, hon gav mig kunskapen om hur man låser alla skåp i köket fast man inte har småbarn, hon såg även till att jag mötte Antons pappa.

Ja efter Ina så ramlade det in en rad av greyhounds i mitt liv, alla aktiva kapplöpningshundar med varierande resultat.


Ina  Flisa  Fanny ( The Lady)

Hobbe  Zigge (Kungen)  Myran  Lazy  Sessan    Atlas

( Tyvärr så har jag ej bild på alla, det saknas 3, Dixi, Max & Shaggy)


Ja så man kan ju säga att mitt hundintresse har vuxit under årens lopp, nu har jag lagt hundkapplöpningen på hyllan men hund intresset är lika stark som innan.


Men varför skaffa man sig hund? Är det för att familjen vill eller för att intresset är stort? Eller är det ett yrkesval?

Ja frågorna är oändliga, renrasig eller blandras? Ja det är ett ämne i sig, men som sagt detta är dock frågor som man bör tänka igenom noga innan man tar hem en en hund.

En hund är ju beroende av oss som ägare, det är vår uppgift att fostra, det är vår uppgift att se till att den får mat, det är vår uppgift att se till att den får träning, vår uppgift att gå ut med den flera gånger om dagen, ja listan kan göras lång!


Så mitt råd är : Tänk igenom noga innan du skaffar dig en valp.

Fråga dig själv: Har jag råd? Har jag tid i 14 år framöver? Hur ser mitt liv ut om ca 5 år? Barn, Familj? Ja ta dig en riktig funderare innan du tar hem den där söta 10veckors valpen som faktiskt kommer att vara din familjemedlem de närmsta 10-16 åren.

 


Och framför allt hur aktiv är Jag? Kommer jag att kunna aktivera min valp rätt?

Så när du har gått igenom din "check" lista och kommit fram till det beslutet att skaffa hund, så kan jag även rekomendera dig att gå igenom raserna som finns tillgänglig idag, vilka behov har just den rasen? Vilka uppfödare finns, är just den rasen jag fastnat för en ras som passar mig & min livsstil?


När du väl har bestäm dig och allt känns ok, listan & rasen är bestämd så kommer du inte att ångra dig =)

Att äga eller bli ägd av en hund är helt underbart =)


Lycka Till Med Valpen!






Av Jenny - 11 februari 2015 19:51

               

Val

Av Jenny - 11 februari 2015 18:55

Ja val är ju ngt som vi alla gör, vi väljer vilka vänner vi vill ha, vi väljer vad vi ska äta, vad vi vill titta på på Tv, mm..

Hela våran vardag innehåller ju val & valmöjligheter.

Finns det ngt vi inte har ett val i?

Ja det finns det.

Vi väljer ju inte vem vi blir kär i,( ja iaf inte jag, det bestämde mitt hjärta) vi väljer inte heller våra föräldrar, det är ett val som gjordes åt oss, vi väljer inte heller hur andra människor ser på oss ..Men vi kan välja hur vi ser på andra!

Så mkt annat väljer vi, yrke,  klädet , att städa eller inte städa ja ni förstår vad jag menar!


 

Vilka val man än gör här i livet så måste man ju stå för dessa, ett val är ju ngt som man faktiskt funderat på innan man tar beslutet , men hur man än kommer fram till sitt beslut,är att just välja, för den vägen är ju olika för oss alla!

Men det viktigaste valet kan jag tycka är ju att skaffa barn, det är ju vi som "blivande" föräldrar som faktiskt måste välja, för det är ju ett nytt liv vi väljer att föda fram.

Ett liv som kommer att följa med oss tills den dagen vi dör, ett liv som faktiskt inte går att välja bort när vi väl gjort valet att bli föräldrar.

En vän sa till mig en gång ngt som fastnade

- Du har ett val när det gäller dina barn! Att ha dem eller att inte skaffa, men du kan inte ångra dig efteråt.

Jag har Aldrig ångrat mina barn, jag skulle ta ner månen om jag kunnat!

En sådan stark kärlek som man känner för sina sina barn är en kärlek så stor att den inte kan beskrivas!

Skulle jag välja bort mina barn? ALDRIG!

Men visst händer det saker i livet som gör att man kanske måste välja när det gäller sina barn.

Livet är inte alltid " en dans på rosor".

 

Ja det är många val vi gör i våra liv, ngt vi aldrig kommer ifrån.

Oavsett vad det gäller!

Jag väljer att älska, jag väljer att ha hund, jag väljer att ta hand om min familj, jag väljer mina vänner.

Ja dessa är några av mina val, Vilka är dina?

Ångrar jag några av mina vardagliga val, ja visst gör jag det.

Tror inte att det finns ngn som inte har ett val man inte ångrat.

 








Av Jenny - 10 februari 2015 08:30

Ja dessa finns det ju gott om. Stora , små, svarta & vita.

Hur ofta använder man sig av en lögn? För visst så slipper det väl ut en och annan liten lögn? Jodå med handen på hjärtat så finns det nog ingen som inte har dragit en liten sk vit lögn.

Om din vikt, din klädstorlek eller ngt annat smått i din vardag.

- Bästa vännen har köpt en ny tröja,( som du tycker är gräslig) du ser att vännen tycker jätte mkt om den, hon frågar vad du tycker...

Svara du ärligt, rakt på eller ? Lindar du in det?..Eller drar du en liten vit lögn?

Men att leva i en lögn det är ju en helt annan sak, att ljuga så stort att ditt liv blir en ända stort lögn.

Hur kan man då hålla reda på till vem & vad man har sagt? Det måste vara komplicerat, eller??

                                  

I min omgivning har det funnits sådana personer, sådana personer som ljugit sig fram , som ljuger om dig så fort du "lagt på luren" eller vänt ryggen & lämnat rummet. Sådana personer som jag idag har lämnat bakom mig. De finns fortfarande runt mig men inte i mitt liv. Sådana människor som ritar upp sådana stora lögner att omgivningen faktikt tror dem, lögner som är så stora att de faktiskt tom sätter barn & familj i en svårlöst situation.

Nu pratar jag inte om skitsnack, utan lögner! Lögner som är så trovärdiga att de som uttalar den faktiskt själv tror på dem.

Och de som lyssnar faktiskt inte äns ifrågasätter, utan tror på lögnen.

Jag kan ju tycka att det måste vara svårt att leva ett sådant liv, i en lögn, för till slut så kommer det att komma fram, du kommer inte att komma ihåg vem du har sagt vad till.....

                                             

Skitsnack & lögn är för mig två vilt skilda ting, skitsnack är ju oftast av avundsjuka ,ngn är avundsjuk på ditt liv, dina vänner, medans lögner är för att såra, att gör ngn så illa med vilje.

Visst kan skitsnack såra men du kan ändå ruska det av dig, för skitsnack hörs, mendans lögnen ibland inte går att urskilja.

Det som är så hemskt är att det faktiskt finns de som lever på lögner, gör det till sin vardag utan åtanke på hur det påverkar de som de utsätter för sin lögn.

Det finns inte en gnutta verklighet i deras liv, de lever i ett bedrägeri. Ett så stort svart hål som de inte kan ta sig ur.


Man lär sina barn att ljuga är fult! Tänk om det kunde levas som man lär?!?


Hur kommer man som människa dit? Vad gör att du landar i den världen?

Börjar det redan i unga år? -Du märker att du kommer undan med din lögn eller är det ngt som utvecklas i ett senare skede i ditt liv?

Ja jag är genuint intresserad av vad som gör att ett människa lever sitt liv med att sprida osaningar & leva dem fullt ut?!

   

Jag har som sagt lagt dessa personer bakom mig, tagit dem ut ur mitt liv! För sådana personer gör mer ont än ngt annat.

Hur nära eller hur långt bort de än står så gör man sig bäst att göra ett val, ett val som gynnar dig.

Dig & ingen annan.


Hur gör du? Orkar du ta steget att lämna dessa personer bakom dig eller låter du dem hållas med sina lögner oavsett hur svårt de sårar dig?

Sätter du på dig "skygglapparna" och lever vidare?


 


 
















Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Skapa flashcards