Alla inlägg den 8 april 2015

Av Jenny - 8 april 2015 17:47

 

Av Jenny - 8 april 2015 07:02

Ja vad är den? Den frågan kan man ställa sig ofta, för hur man än vrider & vänder på saker och ting så kommer det alltid att finnas flera versioner av sanningen.

Så ibland så måste man bara inse att man aldrig kommer att ha rätt i andras ögon.

Men innebär det att man ska styras in på ngn annans väg? Nej , sanningen handlar ibland om självkänsla , mitt eller ditt rätt & fel.

                          

Att våga erkänna att man har fel, att våga säga förlåt är ju en bit av sanningen, att våga släppa taget.

Det är ju vi som människor och vårat sätt att överanalysera och vrida och vända på allt & inget som gör att sanningen oxå ändras med den analysen.

Vi tyder in saker som inte finns, vi läser mellan raderna där det inte finns ngt att läsa, men det är kanske det som gör oss männsklig. Men innebär det att vi alltid gör rätt? Nej det tror inte jag.

Sanning är ju ett ord som används i dagligligen, både inom vetenskap och filosofi. Frågan är både praktisk och teoretisk, men vad är sanningen? Ligger det I betraktarens öga? Min sanning? Din sanning? Ja en fråga som bör ställas i många anseenden!


Ibland så måste man bara komma everens om att inte vara överens, Agree to disagree.

Sanning är ju inte bara en logisk fråga...

                                                  

                           

-Jag vet sanningen, ja det är nog ett uttryck som vi alla har hört, men vems sanning? Finns det En sanning?

Googla ordet sanning så finns det mkt att läsa, googla det på engelska så finns det mer.

Så vad är det? Ett ord vi tycker om att använda för att det låter bra, för att det låter rättvist? Eller för att det finns? -En sanning i det vi säger?

Självklart så finns de det! Men det finns och kommer alltid att finnas ditt och mitt sätt att se på sanningen, erat & vårat, det är vad som gör oss männskliga.


WikipediaSanning, ses som betecknande en egenskap hos ett påstående, som kan sägas vara sant eller osant, det vill säga antingen sant eller inte sant det vill säga falskt.

Enligt klassisk sanningsteori såväl som vid så kallad sunt förnuft är ett sant påstående och dess negation varandra uteslutande motsatser.


Vart vi någe klokare?

                                                                     
Så..Finns det bara en sanning? Finns det bara ett rätt? Finns det bara ditt fel, eller finns det mitt fel?

Att våga berätta sanningen kräver en stark person, en person som vågar se sig själv och sina fel & brister, som verkligen vågar stå upp och säga- Jag ljög! Jag har ljugit, jag har gjort fel, jag har hittat på bara för att få mig själv att se större & bättre ut? 

Sanningen är som sagt delad, det är hur vi som personer ser på saker, hur vi uppfattar saker& ting och vad vi vill uppnå.


En lögn kommer att hinna ikapp dig, en liten vit lögn kommer att inte att hjälpa dig, en sanning, eller iaf ett suntförnuft kommer att ge dig mkt!


Så tänk på hur du ser just på din sanning, för det innebär inte att andra ser den på samma sätt!!



Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards