Alla inlägg under december 2016

Av Jenny - 19 december 2016 06:11

har redan passerat och julafton närmar sig med stormsteg =)

Fast inte tillräckligt fort om man frågar Melody =)

Hon tycker att det borde öppnas julklappar redan nu för det är alldeles för många dagar kvar *s*

   

Själv så har man lite julbak kvar att göra, som knäck, en till satts med kolor ( för de har på ngt oförklarligt vis försvunnit), Rocky roads och så ska jag testa att göra trilling nötter med Nutella och smält choklad ( för enligt syrran så ska de bli farligt goda ;))


       


Återkopplar när det är testat ;))



Av Jenny - 18 december 2016 16:39

Ja en vit jul kan ju betyda två saker.

En jul fylld av snö och ljusare dagar och kvällar.

Men det kan även betyda en jul utan alkohol.

Och det här inlägget kommer att handla just om det sist nämnda!

 

Jag undrar varför det är så många vuxna som ser dessa högtider som ett skäl till att supa, nej jag menar inte dricka, utan supa, för det är en stor skillnad!

Att ta EN nubbe till sillen gör ingen skillnad, men att dricka kopiösa mängder med den dåliga ursäkten , att det är jul, den är för mig ofattbar!!


För visst är det väl upp till oss vuxna att inse vad våran alkohol påverkan gör, varför ser man inte när man gör illa sina barn?

Att ta ett glas vin eller en nubbe, eller en öl till maten, ja det ser jag inga problem med, men när man dricker så pass mkt att barnen blir lidande, ja då är det inte ok!!


Men varför, ja det är något som jag verkligen undrar, varför måste det drickas vid varje högtidstillfälle eller varför ses det som en ursäkt till att kunna dricka i mängder?


Om man nu känner att man absolut måste dricka vid dessa högtider, i alla fall julen, som jag anser lite är till för våra barn, varför kan man då inte se till att just barnen inte är i närheten?

Se till att de kan åka till någon, farmor, morfar, kusin, moster, vän, så att du kan dricka, se till att de slipper se dig bråka med någon, se till att de slipper se dig ligga avtuppad eller se dig vända magen ut och in pga att du har druckit för mkt.


 


Nej jag gillar inte alkohol, jag gillar inte syftet den så många gånger används till.

Ja jag har festat, jag har varit stup full, men det var innan jag blev en mamma. Jag ser inte nöjet med att dricka så mkt att jag inte kan ta vara på mig själv inför mina barn.

Jag vet hur mkt alkohol sårar, jag vet hur det är att se föräldrar bråka pga just alkoholpåverkan.

Detta är kanske varför min syn på alkohol är som den är.

Ta en nubbe, ta en öl, ta ett glas vin, slappna av och njut av julen tillsammans med din dotter eller son, med släkt och vänner eller bara ni =)


 




Av Jenny - 18 december 2016 14:53

2016, julmat och en show =)

 

Och vilken show det var!

Artister som Petter, Danny , Ace Wilder, Plura, Elisa, Petra Marklund & David Lindgren var på plats.

Maten var jag inte imponerad av, tyckte att det var alldeles för mkt pengar att betala för den maten som serverades, och vi hade ju hoppats på att det skulle vara bättre än förra året men så var inte fallet.

Att kalla det för ett julbord är att ta i!

Visst , man går kanske inte till en sådan här tillställning för att äta, men man betalar ju iaf för det och då kan man ju tycka att det borde läggas en del energi & planerande på den delen iaf!


Men showen, ja den höll verkligen måttet!


Men någon jag verkligen blev besviken på var på Dannys framträdande.

Jag såg fram emot att se han på scenen, men han föll i graderna ganska snabbt, han kråmade sig mer än att ge en show för hela lokalen, hans show var för de på den första raden..


Men en killen som jag faktiskt blev glatt överraskade över var David, den killen kunde verkligen showa & sjunga, ja att han kunde sjunga det viste jag redan, men vi kan ju lugnt säga att han levererade!!!

Men han var inte den enda, Petter, Petra och Elise var med de också, de såg verkligen till att alla stod på fötterna och dansade =)

Ace var såg man inte så mkt av så tyvärr så föll hon lite i glömska..

     



Hela golvet gungade och det sjöngs med för full hals! Stämningen var verkligen på topp, vi fortsatte tom efter showen, vi dansade några timmar till, sedan kändes det i fötterna så vi började bege oss en efter en.

Men detta är absolut något som jag hoppas vi gör om nästa år =)


Ja vi kan ju säga att det är något jag hoppas vi gör om nästa år med, och även då med tjejerna ifrån Valbo =)





Av Jenny - 14 december 2016 19:03

Ja det är någos som jag har haft sen jag var liten och nu ser det ut som om dottern också kommer att få det hon med.

Hon går på fler än ett sätt i sin mors fotspår.

Men jag som unga, hade ju bara myopi ( närsynthet) men som det ser ut för M så har hon även i tidig ålder fått astigmatism med...

Men jag är glad att hon är så pass stor att hon kan om hon vill, använda linser, vi får se hur det utvecklar sig, just nu så behöver hon ju bara i skolan, men det kommer ju att bli mer gissar jag.

Jag har ju en hel del styrka i mina glas så jag gissar att hon tyvärr inte kommer undan med -0,25 och -0,50..

Jag ligger ju på -3,75 och -3,50 plus astigmatismen.. Vilket gör att om jag inte väljer ett tunnare glas gör att det näst intill blir flaskbottnar..

Sonen har iaf klarat sig undan syn fel, vilket jag är glad över.


 


Det här med att välja rätt båge är ju inte det lättaste, det är ju verkligen inte bara ett bara. Utan man måste verkligen få bra hjälp!

Det är ju mkt det här med passform och storlekar.

Det jag har märkt är att många går efter plånboken, vilket är helt förståeligt, men det finns vissa saker iaf jag inte tummar på när det kommer till priser, det ena är hundmaten, det andra är min egen och familjens mat, sedan är det faktiskt mina glasögon och för mig finns det faktiskt bara en optiker butik jag skulle gå till och det är faktiskt Synsam.

Ja de må vara dyrare, men de vet verkligen vad kvalité är och de tar hand om dig som kund, ja de tar även hand om dig som inte är kund!

Ja nu kan jag ju bara tala för den butiken här i Viken, men jag tror att det är en policy som står sig igenom hela kedjan, eller jag hoppas iaf att den gör det!


 


Tjejerna som jobbar på Synsam här jag jobbat i över 20 år var och en för sig så man kan ju lätt säga att de trivs med sina jobb och de kan sin sak, vilket gör det så mkt tryggare att gå dit!

Jag funderar ju på att börja med linser igen men har ju med åldern blivit torrare i ögonen, men som tur är så har ju även linserna utvecklats sens jag hade det senast och det finns droppar som hjälper.


det är ju så mkt man måste tänka på när det kommer till glasögon, mkt som jag faktiskt inte hade en aning om men nu vet, jag ska ju inte säga att jag riktigt kan sätta fingret på vad som är den stora pris skillnaden när det kommer till Specsavers och Syn Optik och Smart Eyes, jag vet bara att man får det bättre glaset och den bra mkt bättre servicen hos Synsam!


För vi ska ju vara rädd om våra ögon! Vi måste ju tänka på att solen skadar våra ögon och att en bra antireflex ser till at vi inte störs av blänk i vardagen, tex vid bilkörning, lampor mm, ja och själv klart vill man ha ett Uv skyddat glas på både fram och baksida, varför då kan man ju undra.

Jo för vi vill ju förebygga uppkomsten av katarakt ( Gråstarr)

Men varför bak och fram sida?

Jo men om du bara har en uv behandlad fram sida, vart tar solen strålar vägen då om du har solen i ryggen? Jo den studsar in i ögat eftersom att du har en behandling på framsidan av glaset.. 

Man lär sig mkt av att bara lyssna och ja även jämföra med konkurrenterna.


Ja det är alltid kul att lära sig nya saker =)

Så hur går era tankar när ni ska köpa glasögon?

Går ni på pris eller kvalité när det kommer till glasögon?


   


Av Jenny - 12 december 2016 20:21

  1. I år igen har jag fått förfrågningar på receptet på min Vodka julkaka så här kommer den igen.
    Snälla spara nu receptet för jag börjar bli trött på att skriva ner det varje år.
    Du behöver:
    1 dl socker
    1 tsk bakpulver...
    1 dl vatten
    1 tsk salt
    1 dl brunt socker
    1 pressad citron
    4 stora ägg
    En näve nötter
    1 liter Vodka
    2 dl torkad frukt
    Så här gör du:
    Provsmaka 1 dl vodka så de är ok kvalitet på den.
    Ta fram en stor skål.
    Prova vodkan igen så för att veta att det verkligen är hög kvalitet på den och börja om från början på receptet.
    Sätt igång mixern, slå smöret i en stor fluffig skål, tillsätt 1 tsk socker och fluffa allt igen tills de är slätt, om du är så här långt är det att bäst att prova vodkan igen så den verkligen är ok, ta ett större glas så du är säker.
    Stäng av mixgrejen.
    Slå sönder 2 ägg och häll i skålen.
    Släng ner den storkade flukten i skålen.
    Ta upp flukten från golvet och tvätta av den, försök nu lägga i den bit för bit samtidigt som du räknar så dom stämmer.
    Mixa igång.
    Om den fluktade torken sätter sig på degknådarna bänd loss med en mejsskruveljävel.
    Testa vodkan för misnkar risk för halsflujs.
    Sch(hick)eeeeen...
    Sikta 2 dl salt över ellet nått.
    Testa vokdans styrka igen.
    Byt citronen mot saft som du presasr.
    Sila nötterna.
    Tillsätt ett bord.
    Och lite sockrr ellr nåttt du hittar.
    Smörj in ugnen.
    Vrid kakan till 360 garder och fösrök att stå raktt.
    Gömm inte schtänga mixern eller schlänga den om det schänns bättre.
    Släng schkååå.len ut genom frönster.
    Drrick uop vokdnan torka eftrfe dig på bodrdet med jycken eller nåt annat djur du hittar rantandes på golvet ätandes furkten du glömed ta opp o lägga i skåln som du kastat. Så nu har du reseptet på minnnn vodkaa hick kakka.....

                             

Av Jenny - 12 december 2016 19:27

I lördags var det dags för ytterligare en tradition, jul middag hemma hos mamma & Grå.

Hemma gjord risgrynsgröt och ny griljerad julskinka, mmm gott & alltid lika mysigt.

Självklart så utbyttes det presenter, Akilles och Grå fick en varsin och jag fick en av varsin av mina Lakrits troll, tillsammans blev det ett par tofflor =)

Så nu är jag varm om fötterna, Tack!!


       


När jag kom dit så möttes jag av denna vackra syn

     

Marschaller på vardera sida av uppfarten och den mysiga jul belysningen vid ytter dörren.


       

Längtar redan till nästa år =)


 




Av Jenny - 11 december 2016 18:29

Och en hel del julstök har det blivit under dagen.

Vi har jul bakat en del, men är inte riktigt färdig än.

     


Idag så tänder vi även det tredje ljuset i staken och det är inte många dagar kvar till julafton.

Igår klädde Melody och Mattias  granen medans jag tog en tripp till Valbo.

Jag trotsade vetskapen om att det skulle bli mycket folk och en kropp som inte var riktigt med på noterna.


Men när jag klev innanför dörrarna här hemma så kom julkänslan över mig ordentlig, och idag blev den bara starkare när snön kom. Jag hoppas verkligen att den nu får stanna, för visst vill man ju ha en vit jul.


     

       


Julklapparna är nu färdig handlad och vi kan bara luta oss tillbaka och invänta julafton, den som i år kommer att spenderas i Enköping.

Vi kommer att packa in barn, klappar och hundar i bilen för att spendera julen med familjen i Enköping.

Stora syster Anette, systerdotter Rebecca med sambo & systerdotter Denise =)

Det ska bli så mysigt, det är inte frågan om antalet utan om kärleken och personerna man vill vara nära under en sådan här tid.
















Av Jenny - 8 december 2016 19:29

Ja just nu så har vi en riktig sjukstuga här hemma =(

Jag började veckan med feber och ont i halsen men med några panodil i kroppen så jobbade jag iaf i måndags.

Men i tisdags så fick jag se mig besegrad, 39,8 i feber och ont i halsen lika så i Onsdags...

I natt så kom Melody in till oss och nu är det hennes tur, hög feber och ont i halsen.

Jag har utökat med munsår och en redig förkylning *suck*

Nu är det bara att invänta maken, men förhoppnings vis så slipper han! Anton är ju hos sin pappa denna veckan så har han tur så undkommer han den helt, fast det skulle ju inte förvåna mig om han får den på jullovet, det brukar han ju klaffa....


 


Men förhoppningsvis så ska vi vara på bättrings väg redan i helgen då det står julbak på schemat och även gran klädsel.

Men på lördag så är jag bjuden på julbrunch hos mamma & Mona, en tradition som vi startade förra året, det är så mysigt så jag måste må bättre!! Jag vill ju inte och tänker inte smitta ner dem!


 

Nu ska jag ta mina värmedynor ( läs knorrsvansar) och krypa ner under täcket och en bra film på tv´n att vila ögonen till =)



Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2016 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Skapa flashcards