Alla inlägg under december 2016

Av Jenny - 8 december 2016 09:25

Och Stora Stockholm.


Ja något jag insåg är att vi hundmänniskor eller ska kanske säga Utställnings folk , ja tom hundkappare, vi är nog inte riktigt frisk i knoppen *s*

Uppe i ottan för att titta på hundar i två olika grenar, men dock ändå..

Mer "normala" människor ligger kvar i sängen och sover *s*


Ja uppe med tuppen var vi för att hinna göra lite fika inför den långa dagen som skulle spenderas på Älvsjö mässan =)

Så med väskan packad med fika och dricka och humöret på topp, satte vi oss i bilen och styrde den mot Stockholm..


Vi hade planerat att vi skulle komma mitt emellan kö tiderna vilket vi gjorde så det flöt på riktigt bra och inom loppet av minuter så hade vi en parkerings plats =)


                                             


Vi planerade dagen med att se iaf Baseni och Afghaner, men självklart så gick dessa två raser samtidigt så vi vandrade lite emellan, vi skulle även se Malteser, Mudi & Tibbar.

Vi missade nästan alla då de självklart gick samtidigt som de två första raserna på listan , men som tur är så går det ju fler år =)


Vi hittade i alla fall den obligatoriska utställning kostymen inför nästa år, jag tror att det kommer att bli mer jämställt när alla kommer att använda samma!

  

För oavsett vilken färg du har på din hund så kommer det gröna att bryta av det svarta ;))

För även om du har en liten svart hund så kan de gröna knästrumporna bryta av och du behöver inte oroa dig för att dölja din hunds topline eller huvud ;))


Ja vi kan ju säga att dagen blev lång, vilket vi hade räknat med, efter att ha tittat klart på bedömningen av Basenji och Afghan så begav vi oss ut i vimlet för att titta i de olika montrar som fanns på plats, sedan så var det ju ett måste att gå igenom ras torget i A hallen. Det är alltid lika kul att se alla rasers presentation!

Träffade en hel del kända ansikten som vi böt lite meningar med, passade även på att prata lite foder hos några av de många foderleverantörerna som var på plats.

Jag är inte ute efter att byta just nu, men det är alltid kul att få bolla idéer och även få höra deras synpunkter på vissa saker inom foder branschen.

Men något jag insåg var iaf att Fia nu kommer att få gå på ett Senior/ Light foder ett tag då hon är något, ja vi kan säga rund om midjan ;)


När klockan närmade sig 14 så tackade vi för oss då vi båda kände oss nöjda med dagen. Vi hade sett det vi ville ( ja iaf nästan)

Nej vi stannade inte inför finalerna då vi hade en bit hem för att jag sedan skulle vidare till Viken vilken ändå är en liten stund till i bilen och det är ganska skönt att komma hem i någorlunda tid =)


Ja och så var det de här med bilder, som ni säkert förstår så missades det totalt *s*

Hade ju inte alls tiden att springa runt och fota, även om jag nu så här i efterhand ångrar att jag inte tog fler bilder än de som togs ifrån bilen när vi rullade in på mäss området...

Men så är det när man har en hel del annat att tänka på =)


Men efter en helt underbar helg med mycket skratt och en hel del hund snack så är jag hemma igen, men det är absolut något som kommer att göras igen!!

Tror det kommer att bli en stående jul tradition mellan oss systrar =))


   








Av Jenny - 7 december 2016 07:45

 

Av Jenny - 6 december 2016 17:06

Ja meningen var ju att vi skulle åka på Stora Stockholm på lördagen men insåg att de raser som vi till största del var intresserad av gick på Söndagen förutom en , vilket gjorde att vi beslöt att hoppa utställningen och göra lite annat ist.


Vi började dagen med att köra till Bygg Max för att fylla på med lite stenar till den öppna spisen som A har byggt i sitt vardags rum.

Vi sneglade även på de granar som stod på utsidan men insåg snabbt att de inte skulle få plats i lägenheten =)


                              


Vi besökte även Ica Maxi och Willys för att införhandla till lunchen och lite förnödenheter till Söndagens road tripp.

När vi väl kom hem igen så var det dags att ta tag i att få lite ordning i syrrans lägenhet. Hon hade hunnit massor sedan flytten, men med tanke på hennes arbetsschema så  hinner hon inte med så mycket som hon skulle vilja, så n när hon äntligen var ledig och jag var på plats så passade vi på.

Och jag tror att hon blev nöjd med resultatet =)


       

     


Det är en riktigt mysig liten lägenhet. Men det är inte storleken på hemmet som räknas utan det är känslan du får när du kliver in!

Det ska vara ett ställe man trivs , man ska känna sig välkommen och det är något man verkligen gör när man kommer hem till Anette!

Det är inte vitt och sterilt utan fyllt av varma färger, det känns som ett hem fyllt av kärlek och harmoni.

För mig är ett hem något du längtar till, en plats du vill vara på! 

Hemma är en plats som man ska vara stolt över, det är ditt eget, dina saker, oavsett om det är nytt eller gammalt. 

Jag föredrar mer möbler och färger, är inte mycket för det där vita, katalog utseendet.. Vill att det ska vara/ kännas varmt och kärleksfullt.

Men vi är ju olika och vi vill ju ha våra hem efter våran egen stil och vårat eget tycke.


Vi fixade och donade hela dagen med ett avbrott för lunch, när klockan närmade sig 8 så insåg vi att vi hade fått en hel del gjort och vi tyckte vi var förtjänta av middag, meningen var att vi skulle äta sushi, men han hade stängt så vi lät latmasken bestämma och beställde en pizza som vi delade på, och den var god, ska väl erkänna att vi var så lata att vi tom beställde hemkörning *s*


Så när Pizzan var levererad så slängde vi oss i varsin del av soffan och tittade med trötta ögon på en film...

Vi insåg ganska snabbt att det skulle bli tidigt i säng då vi ville slippa en del av köerna som vi visste skulle vara på utställnings platsen.. För planen var att vara på plats redan kl. 9 när de flesta bedömningar började, vilket vi var =)


    Gorgonzola pizza och actionfilmen Red, det var en härlig avslutning på lördagen




Av Jenny - 5 december 2016 09:00

fart fylld helg fylld av roligheter och en hel del skratt..


Men nu tar vi en dag i sänder. Vi börjar med fredagen...

Morgonen började som vanligt, upp tidigt för att ta hand om hundarna och barnen =)


Efter att jag skjutsat barnen till skolan så var det dags att fixa frisyren, så "off to the barbarer i went" , Tack Mona!

Sedan var det dags att fixa lite pedikyr på två lakrits troll, sagt och gjort, sedan var det dags att snabbt rulla hem för att dra ett varv med snabel draken, duscha och rasta hundarna innan jag skulle styra bilen mot Enköping, men allt hans faktiskt med innan klockan slog 11.

Kvart i elva så satt jag nämligen i den redan packade bilen och styrde den mot en helg fylld med äventyr.


                                                  


            


Väl framme i rondellernas Mecka så mötte syrran upp mig utanför porten då vi direkt skulle dra vidare till Bålsta för att träffa min yngsta syster dotter som jobbar på Lindex där.

Det var ett X antal år sedan jag träffade henne, men oj vilken skönhet hon har vuxit upp till, både på insidan så som utsidan!

Fick även träffa hennes pojkvän även om det var bara för ett snabbt ögonblick, men han verkade vara en riktigt trevlig kille och det som jag han snappa upp var att han är väldigt förälskad i min syster dotter   


Det var ju inte direkt i går som jag var i Bålsta och man kan ju lugnt säga att det har växt och ser annorlunda ut =)

Efter ett par timmar där så styrde vi bilen hem mot Enköping igen för att få lite mat i magen vilket självklart bestod av mat ifrån Chop Chop =)

     


Efter maten så passade Anette på att vila lite då hon hade jobbat natten innan, medans hon gjorde det så passade jag på att ta en liten promenad. Jag gick in på Paus huset och fick en smärre chock, det var inte mkt kvar där...

Men fick sedan förklarat varför, men otroligt synd på ett hus som skulle kunna rymma så mkt..

Det kändes som om centrumet var på väg att försvinna, men även om Enköping växer så det knakar så finns även några av de " gamla" butikerna kvar vilket gjorde mig glad, men många har även försvunnit och ersatts.

Men så är det i alla mindre städer skulle jag tro.

Efter lite sight seeing och även en del julklapps shoppande så återvände jag till syrrans lägenhet med mina fynd.


 


Nu var det dags att börja göra oss i ordning för kvällens äventyr =)

Jag skulle nämligen för första gången, men jag tror inte att det var mitt sista besök på Erotik mässan som gick av stapeln i Nacka i Stockholm.


  Man fick inte fota eller filma på insidan av mässan vilket är helt förståeligt!

Vi ankom vid 21 snåret till mässan, och det fanns en hel del att titta på! Det var en hel del försäljning men även uppvisningar av olika de slag.

Tatuerare fanns på plats även piercing bås, ja en mixad blandning av artister och försäljning!


Det var väldigt professionellt utformat vilket gjorde att det kändes bättre & lugnare än vad jag trodde att det skulle göra.

Det fanns även en show, där det visades upp både manlig och kvinnlig underhållning.

Nu till den stora frågan...

Shoppade jag ngt??

Ja det gjorde jag faktiskt!

Efter att ha träffat en av syrrans väninnor som arbetade på mässan så inhandlade jag faktiskt en olja, för massage..

Det fanns en hel del vackra underkläder som jag skulle ha velat införskaffa men det avstod jag ifrån, det får bli till nästa gång.

Så för er som tror att det bara handlar om porr & oseriösa människor på dessa mässor , ni får tänka om. Detta var en mässa som vilken annan som helst!


Vid 00,30 så var vi nöjda och sa hej då och styrde kosan hemåt.

Men det var inte så lätt som vi trott, vi lyckades nämligen köra fel bland alla dessa ombygnationer som försigår i huvudstaden, vilkett innebar lite av en sightseeing tur i Stockholm.

Men vad gjorde det?

Vi skrattade och hade kul under tiden vi försökte att lotsa oss ut och mot rätt håll..

Nattens kommentar stod i alla fall syrran för:


- Vi kommer att hitta rätt, bara vi vet vart vi är..

 

Kan ju bara tilläggas att vi skrattade så att tårarna rann när vi insåg att jag körde i bussfilen efter att ha snurrat både ett och två varv för att hitta rätt, vilken jag snabbt lämnade mellan tårarna...

Men till slut så hittade vi vägen som ledde oss hem ;))


 

 



Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2016 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Skapa flashcards